Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åt 250 knarksvampar – döms till samhällstjänst

- 22/02/2014, 18:36 -
Nästa gång blir det nog kantareller i korgen för den dömde mannen.

Nästa gång blir det nog kantareller i korgen för den dömde mannen.

TT NYHETSBYRÅN

Gillar du svamp men inte rättssalar? Då ska du se upp med vad du egentligen får med dig hem från skogen.

SKELLEFTEÅ. Det är en dom angående en man i Skellefteå bevis på. 

Den 23-åriga mannen, som kommer från Stockholm, säger själv att han har ett stort svampintresse, enligt SVT Västerbottensnytt. Han studerade på en folkhögskola nära Skellefteå och gjorde en intressant upptäckt under en skogspromenad i höstas. 

I skogen växte nämligen hallucinogena svampar, något mannen tog vara på. 

Ville få en upplevelse att inspireras av

Han plockade en hel drös och tog hem för att torka. I efterhand ska mannen ha sagt att hans stora intresse för just svampar gjorde att han ville prova om det gick att få ett rus som gav honom en upplevelse att inspireras av. 

Åt 250 stycken

När det väl blev dags för att hugga in på de plockade svamparna lät sig mannen inte hållas. Han krängde hela 250 stycken på en gång och ja, vad tror ni hände? 

Exakt vad som hände är det dock ingen som vet, men säkert är att mannen vaknade upp på en rättspsykiatrisk avdelning lite senare. 

Döms för narkotikabrott

Och inte nog med det. Mannen döms nu för narkotikabrott efter att ha satt i sig alla 250 giftiga svampar. Rätten ger honom villkorlig dom och samhällstjänst, även om mannen säger själv att han mått dåligt och ångrar sig. 

Han ska också ha sagt att han inte förstod att svampar som man plockar i naturen kan vara narkotika, enligt SVT Västerbottensnytt.