Pojken fick ingen kaka.
1 av 3
Pojken fick ingen kaka. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Hände i småländska Mönsterås.
2 av 3
Hände i småländska Mönsterås. - Foto: TT BILD
Då hotade han läraren med en pistol.
3 av 3
Då hotade han läraren med en pistol. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Elev fick ingen kaka – hotade lärare med pistol

När läraren inte ville bjuda på en kaka plockade eleven fram en pistol – och riktade den mot henne.


Flera anmälningar

Enligt Östran har lärarens familj polisanmält det hela.

Händelsen ska också vara anmäld till arbetsmiljöverket.

MÖNSTERÅS. Den 13-årige pojken hade med sig en soft air-gun till skolan, som han sedan sålde vidare till en annan elev, skriver Östran.

Efter skoldagens slut gick de och en grupp kamrater ut mot en skogsdunge för att provskjuta vapnet. Det var då de mötte en av skolans lärare som kom gåendes med en bricka med kakor.

– Pojkarna ville smaka, men kakorna var avsedda för lärarens klass så hon svarade nej. Det var då 13-åringen tog upp sitt vapen och riktade det mot henne. Som jag förstod det så uttalade han inga verbala hot, säger Torbjörn Sandebäck, rektor på den aktuella skolan, till Östran.

"Helt oacceptabelt"

Sandebäck ser allvarligt på det inträffade.

– Soft air-gun är en kraftig luftpistol som du måste vara 18 år för att få hantera. Att bara ha den på sig är en brottslig handling i sig. Att ta med vapnet till skolan och använda den på det här sättet är givetvis helt oacceptabelt, säger han till Östran och fortsätter:

– Det var en slump att hon mötte gänget på väg ut och att vapnet riktades mot henne var ingen medveten eller planerad handling.

Skriftlig varning

Det hela inträffade i fredags, och under helgen som gick ringde Sandebäck runt till 13-åringarna och deras föräldrar.

– Jag har skrivit ihop en skriftlig varning till den grabb som höll i vapnet. Däremot är det inte aktuellt med någon avstängning, även om jag vet att det finns personer som tycker det. Jag måste hålla mig till skollagen och ska man frånta en elev rätten till undervisning finns det en rad förbehåll att ta hänsyn till. Skulle det här upprepa sig kan det där­emot bli tal om avstängning, säger han till Östran.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.