Hästen Glimma är försvunnen och ägarinnan Monia ber om hjälp på Blocket.
1 av 3
Hästen Glimma är försvunnen och ägarinnan Monia ber om hjälp på Blocket.
Monia har länge letat efter sin häst men det var genom sin annons hon verkligen fick hjälp.
2 av 3
Monia har länge letat efter sin häst men det var genom sin annons hon verkligen fick hjälp. - Foto: Privat
Vart ponnyn Glimma befinner sig kan snart vara löst.
3 av 3
Vart ponnyn Glimma befinner sig kan snart vara löst. - Foto: Privat

"Hjälp mig – min häst är försvunnen"

Monia lämnade ut sin häst på foder – då sålde fodervärden vidare hästen och gick upp i rök.
– Hon har gjort så här mot fler än mig, säger Monia till Nyheter24.


Annonsen

Såhär lyder Monias annons som finns på Blocket.

"Detta är mitt sto Glimma hon är en Tinker/whelsh lånade ut henne till en kvinna i Broby den 28/1 2013 jag har inte sett till henne sen dess får inte tag i kvinnan. Det sägs att hon har sålt min häst. Kvinnan hade mitt häst pass med sig ett blått från svenska häst avels förbundet där står hästens namn Glimma hon är idag 4 år och mankhöjden ligger minst på 135 cm. Har i dag den 27/3 fått veta att min häst har bytts mot en annan häst i Göteborg så ha extra koll här.  Snälla Hjälp mig att hitta henne."

BOLLNÄS. Efter att hästen Glimma lånades ut som foderhäst fick ägarinnan Monia Svensson aldrig mer se henne.

Den 40-åriga kvinnan hade hästen som lånehäst i några månader och när Monia frågade om hon var intresserad av köp tackade kvinnan ja och gick upp i rök.

Letade

Innan kvinnorna hann skriva ett kontrakt eller utbyta några pengar slutade den anklagade kvinnan att svara på samtal av Monia.

– Vi åkte till stallet där jag visste att hon hade haft Glimma och de som bodde i huset vid stallet sa att hon hade varit på gården men att de inte visste vart varken hästen eller XX fanns, berätta Monia för Nyheter24.

Monia har varit i kontakt med polisen men fått svaret att de inte kan hjälpa henne att hitta Glimma.

– Eftersom att fodervärdskontraktet inte hade något slutdatum kan inte polisen hjälpa mig. Men hon har ju sålt min häst vidare utan att tala om för mig vart och utan att själv ha köpt henne först.

Flera tips

För att hitta sin häst la Monia upp en annons på Blocket och det är många som har hört av sig med olika teorier om var hästen kan befinna sig.

– Jag har fått höra allt från att hon har slaktats till att faktiskt få tips som hjälper mig mycket. Nu har vi, genom hjälp från andra, lyckats få fram att hon förmodligen befinner sig på en gård utanför Göteborg. Så det ska vi kolla upp, säger Monia och fortsätter:

– Jag har fått höra nu i efterhand att jag inte är den första personen hon gör så här emot. Hon har haft både hundar och hästar på foder som hon sedan har sålt vidare utan att berätta någonting för ägarna. Jag förstår inte hur man kan göra så här.

Nyheter24 har sökt den anklagade kvinnan för en kommentar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!