Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hotade flicka till oralsex med soft airgun – frias av tingsrätten

- 31/03/2014, 16:50 -

TT/Scanpix

En pojke sköt en flicka med soft airgun och hotade henne till oralsex. Nu frias han av tingsrätten.

NORRKÖPING.  En 16-årig pojke åtalades för anstiftan av våldtäkt mot barn och grovt sexuellt tvång, nu har tingsrätten kommit med en dom och väljer i den att fria pojken. I sin dom skriver de "åtalet för anstiftan till våldtäkt mot barn ska således, liksom skadeståndsyrkandet, ogillas". De skriver också att ”alla deltog i den lek som senare kom att utspela sig i friggeboden”.

Tvingades till oralsex

Händelserna som låg till grund för åtalet utspelade sig i Östergötland i september förra året. Det som de kallar för en lek som utspelade sig i en friggebod slutade med att den 15-åriga flickan blev skjuten i huvudet med en soft airgun och tvingades utföra oralsex på en annan pojke som befann sig i friggeboden.

Förstod inte att det var tvång

Tingsrätten har inte ifrågasatt det faktum att flickan i sin situation kände sig tvingad till att utföra oralsex, men menar att det inte går att bevisa att den 16-åriga pojken som hotade henne förstod att det utfördes med tvång.