Söndag 1 Aug
Stockholm

23-åriga Sofie – återfunnen i London

Sofie är försvunnen i London.
1 av 3
Sofie är försvunnen i London. Foto: Missing People / TT
Hon kom till London för fyra månader sedan.
2 av 3
Hon kom till London för fyra månader sedan. Foto: AP / TT
Brittiska Missing Peoples affisch för sökandet.
3 av 3
Brittiska Missing Peoples affisch för sökandet. Foto: Missing People

Denna text har uppdaterats: 23 år gamla svenskan Sofie Jansson eftersöktes av Scotland Yard sedan hon försvunnit i Storbritanniens huvudstad London. Nu är hon återfunnen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Inget brott

Scotland Yard har efterlyst kvinnan, men tror inte att det är något brottsligt som ligger bakom försvinnandet.

– Vi tror i nuläget inte att något brott ligger bakom försvinnandet, men hon är försvunnen och vi vill veta var hon är, säger talespersonen till Aftonbladet.

LONDON. Den brittiska polisen ser allvarligt på att 23-åriga Sofie Jansson från Trollhättan anmälts försvunnen i London.

– Vi vet inte vad som har hänt, men vi behandlar det som ett högrisk-försvinnande, säger en talesperson för Scotland Yard till Aftonbladet.

"En väldigt aktiv sökinsats"

Hon sågs senast på llford High Road vid 09.30 på lördagen förra helgen. Hon bor med flera andra personer i stadsdelen Ilford i nordöstra London.

– Vi håller förhör med vänner och andra som känner henne. Det är en väldigt aktiv sökinsats, säger talespersonen för Scotland Yard.

Ska gå igenom mobiltelefonen

Enligt polisen kom Sofie till London för fyra månader sedan, men det är oklart om hon är där för att studera eller jobba. Men hon var inte i staden på semester enligt Aftonbladet.

Alla försök att hitta 23-åringen har hittills varit resultatlösa. Nu ska polisen gå igenom övervakningskameror samt historik för Sofies mobiltelefon och kontokort.

Upphittad

”Sofie hittades i morse", skriver Londonpolisen på sin hemsida samtidigt som man tackar allmänheten och media för hjälpen.

– Hon mår bra. Vi har inte pratat med henne så mycket, men hon har inte behövt uppsöka sjukhus, säger Matt Russell, presstaleman på Scotland Yard och berättar att polisen kommer att prata mer med svenskan, skriver Aftonbladet

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela