Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De demonstrerar för de nigerianska flickorna

- 08/05/2014, 16:24 -
StreetGäris kommer att ha en manifestation för de kidnappade flickorna på fredag.
1 av 4

StreetGäris kommer att ha en manifestation för de kidnappade flickorna på fredag.

Privat/TT

StreetGäris.
2 av 4

StreetGäris.

Privat

Terroristorganisationen Boko Haram påstås ligga bakom kidnappningarna.
3 av 4

Terroristorganisationen Boko Haram påstås ligga bakom kidnappningarna.

AP / TT

Folk protesterar.
4 av 4

Folk protesterar.

AP / TT

För att uppmärksamma kidnappningen av de 234 skolflickorna i Nigeria håller därför nätverket StreetGäris en manifestation i Stockholm på fredag.
– Det viktigaste är att vi uppmärksammar detta, för ingen har lyft den här händelsen, säger Sara Bessa, pressansvarig.

STOCKHOLM. Tre veckor har gått sedan 234 skolflickor kidnappades från sina sovsalar från skolan i delstaten Borno i Nigeria. Terroristorganisationen Boko Haram påstås ligga bakom dådet, skriver CNN.

Kampanjen #BringBackOurGirls förs nu på sociala medier och manifestationer har hållits i bland annat Australien och Kanada. På fredag deltar även det svenska nätverket StreetGäris för att uppmärksamma situationen.

– Hade det varit en västerländsk tjej som blivit bortförd så hade alla medier skrivit om det men nu är det över två hundra tjejer i Nigeria och då är det helt tyst. Vi gör det för att visa solidaritet med tjejernas mammor och familjer, säger Sara Bessa, pressansvarig på StreetGäris, till Nyheter24.

Manifestationen kommer att äga rum på Mynttorget.

"Viktigt att uppmärksamma"

Hon säger att de inte har några särskilda mål kring hur många som ska komma.

– Först och främst kommer vi i StreetGäris vara där, och kommer det några fler så blir vi jätteglada. Det viktigaste är att vi uppmärksammar detta, för varken politiker eller media har tagit tag i och lyft den här händelsen, säger Bessa.

Flera kändisar och världsledare deltar även i kampanjen via Twitter och andra sociala medier. Däribland nobelpristagaren Malala Yousafzai, Hillary Clinton och sångerskan Mary J. Blige.