Läkaren misslyckades.
Läkaren misslyckades. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Opererade sig för att få en större penis – blev impotent

Efter en timmes kurs började läkaren utföra penisförtjockning – det slutade med att en 22-åring blev kliniskt impotent.


Har kvar legitimation

Läkarens advokat vill inte kommentera fallet till Aftonbladet.

67-åringen har fortfarande kvar sin läkarlegitimation – men jobbar inte längre som läkare.

22-åringen ville ha större livskvalitet – och bestämde sig enligt Aftonbladet för att göra en penisförstoring. Men i stället gick allt fel.

Den 67-årige läkaren som genomförde ingreppet hade ingen utbildning i vare sig plastikkirurgi eller urologi. Men efter att ha genomfört en kurs som sammanlagt tog en timme började han operera.

– Det hela var mycket enkelt, sa han i tingsrätten enligt Aftonbladet.

Stark smärta

Bara sju veckor efter det var det 22-åringens tur att lägga sig på operationsbordet – något som läkaren försäkrade var riskfritt. Något som det inte var då läkare gjorde allt fel. Enligt Aftonbladet hittade han på en egen operationsteknik och redan på vägen hem släppte stygnen.

22-åringen drabbades av en infektion och smärtan var så stark att han svimmade. 

"Ta lite socker"

Rådet från läkaren blev att ”dricka en Red Bull, ta lite socker, bita i en handduk”. Efter det kunde han inte trots upprepade försök nå läkaren och i stället kunde flera olika undersökningar visa att 22-åringen led av bestående skador och klinisk impotens, skriver Aftonbladet.

Till slut anmäldes läkaren till Socialstyrelsen, som slog fast att "patientens skador med all sannolikhet hade orsakats av ingreppet"  – och lämnade in en åtalsanmälan. 67-åringen åtalades i april för vållande till grov kroppsskada men dömdes för det mildare vållande till kroppsskada till dagsböter och skadestånd på 300 000 kronor.

Båda parterna överklagar

Nu har båda parter överklagat till hovrätten – och det har visat sig att brottet i själva verket är preskriberat. Däremot så är preskribtionstiden på grovt vållande till kroppsskada på hela tio år.

– Hovrätten får nu ta ställning till tingsrättens dom. Åklagaren har ju överklagat och menar att det ska vara grovt vållande till  kroppsskada. Vi väntar på om hovrätten ska bevilja prövningstillstånd, säger 22-åringens målsägarbiträde till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.