Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ung flicka släpades in i skogen av maskerad man – hölls fången i timmar

- 11/07/2014, 08:34 -
Flickan togs till fånga på en skogsväg. (Obs: genrebild).

Flickan togs till fånga på en skogsväg. (Obs: genrebild).

TT NYHETSBYRÅN

Polisen söker nu vittnen till ett olaga frihetsberövande som ska ha skett i tisdagskväll då en ung flicka ska ha attackerats.

SALA. Flickan som är i mellanstadieåldern kom under tisdagskvällen cyklandes på en skogsväg – när hon plötsligt attackerades.

– På vägen mötte flickan en man i 20-30-årsåldern. Mannen sparkade till flickan på benet så att hon var tvungen att stanna cykeln. Mannen tog då tag i flickan och kastade upp henne på sin ena axel och bar in henne i skogen. Där blev hon fasthållen i tre timmar innan hon lyckades fly. Hon skall dock inte ha utsatts för sexuella övergrepp, säger Tommy Alriksson, ställföreträdande biträdande kriminalchef på Salapolisen, till Sala Allehanda.

Det hela är polisanmält och flickan är också förhörd.

– Ja och hon vidhåller sina uppgifter. Men vi är jätteintresserade av att komma i kontakt med vittnen. Det var ju en varm kväll i tisdags så det kan ha varit många badgäster som rörde sig i området, säger Alriksson till Sala Allehanda.

Bar rånarluva och svarta gummihandskar

Flickan har också en tydlig minnesbild av hur mannen var klädd.

– Ja, han hade en rånarluva och bar svarta gummihandskar. Han skall också ha varit cirka två meter lång och burit svarta Adidasbyxor med vita revärer samt svart-guldiga Nikeskor. Det finns inget som tyder på att gärningsmannen och offret kände varandra, säger Alriksson till Sala Allehanda.