Trillingnöten är saknad.
Trillingnöten är saknad. - Foto: Nyheter24

Därför försvann trillingnöten från Aladdin-asken

Publicerades: 12 Nov 2014, 17:36, Uppdaterades: 14 Nov 2014, 14:57

Nu vet vi äntligen varför allas favoritchoklad försvinner från julfirandet – ren snålhet.


STOCKHOLM. Beslutet att ta bort den älskade trillingnöten från Aladdinasken var något som förargade och upprörde många chokladälskare runt om i landet. Nu är spelet bakom pralinens försvinnande avslöjat. 

Enligt Dagens media ska det helt enkelt vara av ekonomiska skäl. Trillingnöten blev helt enkelt för dyr för att vara lönsam. 

Tydligen har världsmarkandspriset på hasselnötter ökat med 60 procent det senaste året, något som påverkar trillingnöten, som av naturliga skäl innehåller tre nötter. 

– Det var av rent ekonomiska skäl som trillingnöten togs bort, säger en källa till Dagens media.

/
/
/
/
Relaterat
Saknar du trillingnöten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

3 timmar sedan
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.