Stockholm

Amningsponchon som låter dig "visa" brösten – när du ammar

Annika Leone har designat en amningsponcho.
1 av 2
Annika Leone har designat en amningsponcho. Foto: Tt Bild/Jonas Clefström
Annika Leone.
2 av 2
Annika Leone. Foto: Jonas Clefström

Annika Leone tröttnade på den hätska amningsdebatten och designade en amningsponcho som svar på tal åt alla amningshatare.


Läs mer
Mer om ponchon

Du kan läsa mer om amningsponchon på deras hemsida här.

Och Annika Leones mamablogg här.

STOCKHOLM. Journalisten och bloggaren Annika Leone har tagit amningsdebatten i egna händer – nämligen genom att designa en amningsponcho. Det här är hennes sätt att ta ställning i frågan.

– Det känns verkligen att det inte är okej att amma var och när man vill. Kvinnor blir bortkörda och övertäckta med servetter på restauranger. Den här amningsponchon är som ett svar på tal till alla amningshatare. Men det handlar verkligen inte om att man ska täcka brösten utan att man ska kunna amma som och när man vill, säger Annika till Nyheter24.

"Det är bisarrt"

Annika tycker att det är vansinnigt att det har blivit debatt om något så naturligt som amning. 

– Det är helt sjukt, det är så bisarrt. Folk står och pissar på gatan öppet men blir ändå provocerade av att en kvinna ger sitt barn mat.

Annika själv har inte fått utstå några glåpord när hon har ammat sin dotter men hon minns att hon tyckte att var jobbigt att sitta och amma eftersom hon "visste" att folk hade något emot det.

Peppande kommentarer

Än så länge har amningsponchon mottagits positivt och de flesta mammor som har lämnat kommentarer har enbart varit peppande.

– Jag kan på riktigt inte förstå att det kan vara så provocerande att amma, man ser knappt ett bröst. Jag tycker att man ser bröst jämt i exempelvis reklamer och på tv. Jag  kan inte förstå att det kan bli ett problem. Det är väl bara trevligt med lite bröst?, avslutar Annika.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.