Lusie stegade in med sin käpp och hund och stoppade bråket.
Lusie stegade in med sin käpp och hund och stoppade bråket. - Foto: Nadia Hagström

86-åriga Luise läxade upp mobbare

När ingen annan vuxen var i närheten ingrep 86-åriga Luise med sin hund och käpp när en mindre kille blev nedsparkad av ett större gäng.


Hyllas av sitt barnbarn

Janina Hallén är barnbarn till Luise och hon uppmärksammade sin mormors hjältedåd på Facebook. Och hon är inte förvånad över mormorns agerande.

– Det känns typiskt henne att göra så. Jag är jättestolt över henne, säger hon till Nyheter24.

Se bild på inlägget i bildspelet ovan.

VARBERG. – Jag darrar än när jag tänker på det, säger 86-åriga Luise Hässelborg, till Nyheter24.

Det var under onsdagen som 86-åriga Luise gick förbi gymnasieskolan Peder Skrivares och blev vittne till hur en mindre kille fick ta emot sparkar av en stor kille som var tillsammans med ett större gäng. 

Ingrep utan att tveka

Luise som både hade käpp och hund i handen tvekade inte en sekund på att ingripa. 

– Jag tänkte "du klarar dig, gå dit och dra isär dem".

På några minuter var hon bland killarna med sin käpp och hund. Hon skrek på killarna, sen tog hon tag i den stora killen och lyfte honom åt sidan.

– Jag känner fortfarande hur mina naglar greppade tag i honom.

"Ingen vuxen i närheten"

Alla, som blev lite chockade, slutade bråka. Den stora killen hade ställt sig helt tyst på sidan och den lilla killen kunde fly in i skolan. 

– Det fanns ingen vuxen i närheten, vart var lärarna?

"Vill träffa pojkarna igen"

Luise ville prata mer med den stora pojken men en person som sett dem på långt håll sa att hon skulle akta sig så att hon inte blev nedslagen. Något som Luise är lite frustrerad över. 

– Jag vill träffa båda pojkarna igen. Jag vill att de ska vakna till liv, de ska inte bråka med tanke på vad som händer i världen. Vi har det bra i Sverige. 

Hon har själv växt upp i Tyskland under andra världskriget och tror att hennes erfarenheter skulle ändra många yngres livssyn. 

– Och jag tror att det finns gott i alla människor. Det handlar bara om brist på kärlek. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde fler våga ingripa som Luise?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.