Måndag 4 Jul
Stockholm

Här hittar du Sveriges billigaste pizzor

Mmmm pizza.
1 av 3
Mmmm pizza. Foto: TT
Konstig pizza.
2 av 3
Konstig pizza. Foto: TT
Mera pizza.
3 av 3
Mera pizza. Foto: TT

Onlinepizza.se har släppt sitt "pizzaindex" för 2014, som visar att priserna mellan städerna varierar en hel del.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Undersökningen

Enligt pressmeddelandet är statistiken i undersökningen hämtad ur Onlinepizzas databas, och har kompletterats och säkerställts med en telefonundersökning. Den innefattar också restauranger som inte finns i onlinepizzas bas.

Att dega – notera ordleken – 76 spänn för söndagspizzan är inte så kul. Men det är precis vad du får göra om du bor i Stockholm, staden som av de 20 städer på Onlinepizzas "pizzaindex" för 2014 har den dyraste pizzan.

I Södertälje är det däremot andra pizzabullar. Där kostar en Vesuvio 58 bagare i snitt. Billigt är det också i Malmö och Eskilstuna där det räcker med cirka 60 kronor för att mätta magen med den italienskinspirerade delikatessen bestående av ost, tomat och skinka. 

Priset gått upp

Generellt sett har landets pizzor blivit dyrare. På en Vesuvio, som i snitt kostar 64,55 kronor, ökade priset med 3,47 procent mellan 2013 och 2014. Ökningen beror på bättre råvaror och kvalitet, tror Anders Signell, vd för Onlinepizza.se.

– Hämtmat blir en allt viktigare del i vårt vardagspusslande. Med det kommer också kraven på nyttigare och bättre råvaror. Prishöjningen på pizza tror vi beror på den kvalitetshöjning vi ser i pizzaköken, säger han i ett pressmeddelande.

Högtiderna störst

På nyårsdagen, även kallad internationella äta pizzadagen, svullas det som mest pizza i Sverige. Därefter följer annandag jul, midsommardagen och halloween som populära dagar. Bland veckodagar sticker söndagen ut som den absolut populäraste.  

Tabellen nedan visar snittpris på en Vesuvio, avvikelse för rikssnittet, och procuentuell förändring mellan 2013 och 2014 för Sveriges 20 största städer. 

Pizza?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.