Anders tentafirande slutade inte som han tänkt sig.
1 av 4
Anders tentafirande slutade inte som han tänkt sig. - Foto: Anders Persson/TT bild
Vaten tyckte han var för full – men Anders försökte förklara för honom att det hade att göra med hans CP-skada.
2 av 4
Vaten tyckte han var för full – men Anders försökte förklara för honom att det hade att göra med hans CP-skada. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Anders Persson tyckte det kändes mycket kränkande.
3 av 4
Anders Persson tyckte det kändes mycket kränkande. - Foto: Anders Persson
Restaurangägaren ska prata med alla parter.
4 av 4
Restaurangägaren ska prata med alla parter. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vakten vägrade lyssna på CP-skadade Anders Persson – kastade ut honom för fylleri

Anders har nedsatt rörelseförmåga i vänster arm och ben. När han halkade till på krogen blev han anklagad för att vara full. "Det kändes som en kränkning", säger han.


ÖSTERSUND. Anders Persson har en CP-skada sedan födelsen som gör att han 50 procents nedsatt förmåga i vänster arm och ben. Det gör att han kan ha problem med balansen emellanåt.

I fredags när han var ute för att fira en tenta med sina vänner på restaurangen och nattklubben Plaza halkade han till när han reste sig från sin stol.

– Då kom en vakt fram till mig och sa att jag var för full, säger Anders till Nyheter24.

Anders, som druckit tre öl, berättade för vakten om sin CP-skada och att den påverkar hans rörelser. Men vakten vägrade lyssna och kastade ut honom.

– Jag försökte visa ärr jag fått från sjukhusbesök.

"Kändes som en kränkning"

En av Anders vänner Philip försöker prata vakterna till rätta, men utan resultat. Och flera personer runt omkring var upprörda, berättar Anders. Det hela slutade med att Anders och hans vänner gick därifrån.

– Det kändes som en kränkning.

Det har hänt flera gånger

Det här är inte första gången som han blir utsatt på grund av sin CP-skada, menar Anders. Det händer titt som tätt, och inte bara på Plaza. Han berättar om hur svårt det kan vara att slappna av när han är ute på krogen.

– Vakter har sagt att jag borde ha intyg eller en lapp runt halsen som berättar om min skada. I vilka sammanhang hade det varit okej, att en grupp människor blir utpekad? säger han och fortsätter:

– Det här är en viktig fråga att diskutera, det är viktigt att jag och andra blir bemötta med respekt.

Ägaren ska prata med alla parter

Nyheter24 har pratat med Johnny Jonsson som äger Plaza. Han säger att det finns två sidor av myntet och att de ska prata med alla parter. Dessutom säger han att han har kontaktat Anders vän som skrivit om händelsen på Facebook.

– Jag kan inte säga så mycket nu förrän vi har pratat med alla. Och jag har skrivit till killen som skrev om det hela och sagt att vi vill träffa den drabbade, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.