Kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki säger att det är en väldigt otäckt situation när någon försvinner på det här sättet.
1 av 9
Kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki säger att det är en väldigt otäckt situation när någon försvinner på det här sättet. - Foto: Polisen/CLAUDIO BRESCIANI/TT Bild
2 av 9
- Foto: Polisen/Google Maps
3 av 9
- Foto: Google Maps
I samhället Kinnekulla
4 av 9
I samhället Kinnekulla - Foto: Google Maps
Här är kaféet där Lisa jobbar.
5 av 9
Här är kaféet där Lisa jobbar. - Foto: Google Maps
6 av 9
- Foto: Google Maps
Här försvann Lisa.
7 av 9
Här försvann Lisa. - Foto: Google Maps
8 av 9
- Foto: Polisen
9 av 9
- Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT Bild

Kriminologiprofessorn: "Det är en väldigt otäck situation"

Nytt spår efter 17-åriga Lisa.


KINNEKULLE . 17-åriga Lisa Holm har varit borta sedan i söndagskväll klockan 18.23. Innan hon försvann ska hon ha messat att hon var på väg hem från sitt caféjobb. Hennes iphonefodral ska vara det senaste spåret som miltären hittat, skriver Aftonbladet. Polisen tror att hon blev bortförd mot sin egen vilja.

Det finns uppgift om att en person ska ha betett sig konstigt på kaféet i lördags, enligt polisen.

De har gått ut med en efterlysning och enligt kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki så går polisen inte ut med en sådan här efterlysning om inte situationen är allvarlig.

– Det är en väldigt otäck situation när någon försvinner på det här sättet. Det blir mycket svårare om någon har tillfångatagit henne, säger han till Nyheter24, och fortsätter:

– De har gått ut med efterlysningen för att få hjälp av allmänheten nu för att få tips, det är möjligt att någon har sett något.

Hur brukar utgången vara?

– Jag har ingen statistik, nu har det gått tre dagar, så det finns goda chanser att det slutar bra. Men ju längre tiden går desto större risk är det att det är något obehagligt som har hänt.

Google maps

Här är polisens signalement:

"Lisa är 165 cm lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon hade vid försvinnandet på sig en rosa/vit Henry Loyd-jacka, svarta Adidasbyxor eller jeans."

Om du sett eller har upplysningar om var flickan är ring polisen på 114 14.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!