1 av 4
- Foto: Privat
2 av 4
- Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG / TT
3 av 4
- Foto: Privat
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kritik mot Coop efter "pojk- och flickcyklar"

Rosa för flickor, blå för pojkar.


Pojkar och flickor kan troligtvis cykla på samma cyklar, i samma färger. Det tycker i alla fall flera personer som reagerat mot att matvarukedjan Coop satt upp separata skyltar för pojk- och flickcyklar.

"Flickcyklarna" är rosa, "pojkcyklarna" är blå och efter att en bild postats i sociala medier, bland annat på Coops Facebooksida, har en rad personer ifrågasatt skyltarna.


Bildkälla: Privat

– Bilden är från Coop forum i Nova Lund. Deras skyltar är dock detsamma på alla Coop forum som säljer cyklarna. Jag reagerade på att det enda som skilde cyklarna åt var färgen. På skylten stod det att den rosa var flickcykel vilket gjorde mig frågande, säger en kvinna som reagerat till Nyheter24.

Coop valde att bemöta inlägget på Facebooksidan.

– Jag ville ha svar från Coop. Jag arbetar själv med kommunikation och sociala medier och deras svar var ett så kallat "standardsvar". Ett svar man i princip har färdigskrivet och bara skickar ut för "husefridens skull". Jag hade väntat mig ett bättre svar från ett så pass stort företag, fortsätter kvinnan.


Bildkälla: TT Bild

En stund senare togs inlägget bort.

– Coop kontaktade mig och förklara att de behövde ta bort den. Då kommentar om hot och grova kränkningar inkom.

Nyheter24 har under den senaste veckan sökt Coop för en kommentar. Maria von Sydow, presskontakt, svarar i ett mejl:

"Vi ska självklart inte ha andra skyltar än skyltar som säger "Barncykel". Butikerna informeras nu om att byta ut skyltarna till den korrekta där det står Barncykel 20", skriver hon.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!