En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen.
1 av 5
En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen. - Foto: tt bild
Häktningsförhandlingarna skedde under tisdagseftermiddagen.
2 av 5
Häktningsförhandlingarna skedde under tisdagseftermiddagen. - Foto: tt bild
Bild från tingsrätten.
3 av 5
Bild från tingsrätten. - Foto: tt bild
Bröderna är misstänkta för mord, samtidigt som en kvinna är misstänkt för skyddande av brottsling. Här en bild från bröllopet mellan en av männen och kvinnan.
4 av 5
Bröderna är misstänkta för mord, samtidigt som en kvinna är misstänkt för skyddande av brottsling. Här en bild från bröllopet mellan en av männen och kvinnan.
Blomberg, i närheten av där Lisa kan ha mördats.
5 av 5
Blomberg, i närheten av där Lisa kan ha mördats. - Foto: TT bild

Så förklarar åklagaren avsaknad av bevis i fallet Lisa Holm

Ännu ingen teknisk bevisning som binder de misstänkta till Lisa Holms död.


På tisdagen häktades de tre misstänkta i fallet Lisa. De två bröderna, 31 respektive 35, häktades för delaktighet i mord och kvinnan, som är skäligen misstänkt, för skyddande av brottsling.

Då kvinnan, som ska vara gift med 35-åringen, endast är skäligen misstänkt behöver åklagare Lars-Göran Wennerholm lägga fram starkare bevisning inom en vecka. Att männen, som var misstänkta för mord, häktades för delaktighet är inget som Wennerholm lägger någon vikt vid.

– Som jag ser det så är det inte någon skillnad. Vi har ju två personer som är på sannolika skäl misstänkta för mord, och då är de delaktiga i mord. För mig är det samma. Det är mord, säger han till Expressen.

Bildkälla: TT Bild

Flera experter har spekulerat kring de ändrade rubriceringarna. Leif GW Persson menar att misstankegraden "på sannolika skäl" inte alls behöver betyda att det är de skyldiga som häktats, om man ska se till statistiken. När Nyheter24 frågade GW Persson under tisdagen uttryckte han sin oro, bland annat på grund av att de misstänkta männen inte sedan tidigare är straffade.

Åklagare Wennerholm har än så länge inga tekniska bevis som binder de häktade till mordet.

– Vi har mycket saker på analys men har inte fått några resultat som kan användas i utredningen ännu. Inte några bindande tekniska bevis, säger han enligt Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!