Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hemmakväll hackat – över 50 000 kunder har drabbats av intrånget

- 08/07/2015, 19:27 -

TT NYHETSBYRÅN

Krypterade lösenord och kunduppgifter sprids nu på nätet.

Företagets kundregister har legat uppe sedan i fredags. I filen som sprids finns de runt 50 000 kunduppgifter, från alla som registrerat sig på Hemmakvall.se. Filen innehåller mejladresser, namn, adress, mobilnummer och krypterade lösenord.

Flera av e-postadresserna tillhör personer inom polis, riksdagen, kommuner, myndigheter och Försvaret. Men även om läckan inte visar lösenorden till mejladresserna i nuläget, så har dessa kunnat knäckas av hackare vid liknande intrång. Det har också visat sig att många använder samma lösenord både privat och i tjänsten, vilket gör risken större.

– För att säkerheten är så oerhört viktig för oss har vi påbörjat ett arbete med att byta alla lösenord, säger Jaana Thorén, marknadschef på Hemmakväll, till DN.

Hon anser att risken att de kommer knäckas är låg. Det är i nuläget oklart vem eller vilka som ligger bakom intrånget eller om de börjat knäcka lösenorden. Hemmakväll kommer vidta åtgärder.