Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldsam patient har rymt från rättspsyk

Rymde från kliniken i Sundsvall. Bilden är en genrebild.
1 av 1

Rymde från kliniken i Sundsvall. Bilden är en genrebild.

MAJA SUSLIN

Nyheter | 13/07/2015 17:10

En man har lyckats rymma från en rättspsykiatrisk avdelning i Sundsvall.

Mannen som rymt är skyldig till två mordförsök och flera grova misshandelsfall.

– Det har gått ut efterlysning i hela Sverige. Om han håller sig nykter ska det inte finnas någon risk enligt rättspsyk, säger Jan-Erik Eriksson, vakthavande befäl på polisen till Sundsvalls Tidning.

Patienten gick ut vid en frigång runt kliniken strax innan 12 på måndagen och skulle komma tillbaka en timme senare, men han dök aldrig upp.

– Det finns definitivt en risk med mannen, han har en våldsam anamnes. Men har inte gett sig på allmänheten, utan det har skett i specifika situationer, säger Bengt Eriksson, tillförordnad klinikchef till Sundsvalls Tidning.

I slutet av maj rymde en sadistisk pedofil från samma klinik. Då kunde Nyheter24 avslöja när pedofilen greps.

– Det är oerhört oturligt att en rymning inträffar igen, det är beklagligt för varje fall som sker, säger Bengt Eriksson till Sundsvalls Tidning.

Den våldsamme patienten som nu är på rymmen har tidigare försökt skada sina medfångar och när han för ungefär två år sedan skar en medpatient över halsen med ett rakblad beklagade han att han inte lyckades döda mannen, skriver Sundsvalls Tidning.