Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens uppmaning: Spring inte med lurar

Kvinnan hittat död.
1 av 3

Kvinnan hittat död.

TT / Google

Kvinnan försvann under löptur.
2 av 3

Kvinnan försvann under löptur.

TT NYHETSBYRÅN

Tros ha blivit mördad.
3 av 3

Tros ha blivit mördad.

Google

Nyheter | 07/08/2015 07:37

Polisen har ännu inte hittat någon misstänkt för mordet på den 21-åriga kvinna som hittades död natten mot torsdag.

Strax efter klockan 02 natten mellan onsdag och torsdag hittades en 21-årig kvinna död i Rundby som ligger i Upplands Väsby. Kvinnan hade gått ut för att ta en löptur tidigare på kvällen men då hon inte kom hem anmälde familjen henne saknad.


Polisen misstänker att 21-åringen mördats, men än så länge finns det ingen misstänkt eller något som tyder på att gärningsmannen skulle vara bekant med kvinnan. Polisen har bland annat undersökt övervakningskameror och bilar men i nuläget vill de inte lämna några kommentarer skriver Aftonbladet.

Andra som brukar jogga i området känner obehag och polisen uppmanar till försiktighet.

– Vi vill inte skapa en allmän paniksituation men jag tycker att man alltid ska iaktta sund försiktighet och varsamhet. Gå eller spring inte med hörlurar i öronen. För då har man skurit bort ett viktigt sinne som gör det svårare att vara observant, säger Lars Byström, polisens prestalesman, till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Känner man sig orolig kan man ta en vän eller väninna med sig ut när man ska motionera. Det är alltid tryggare att vara två än att vara ensam, säger Byström.

Om samma gärningsman kan komma att agera igen finns det inga belägg för, uppger Byström.