Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Syrisk komiker: "Kom inte till Sverige"

- 18/08/2015, 16:46
1 av 5

bbc

2 av 5

bbc

3 av 5

bbc

4 av 5

bbc

5 av 5

bbc

Han vill göra humor av syriernas situation.

Inbördeskriget i Syrien har varat i fyra år, och enligt FN är cirka nio miljoner syrier på flykt.

Men Mahmoud Bitar gör sitt bästa för att man ska kunna skratta åt eländet. Genom att använda humor dokumenterade han sin resa till Sverige, och nu bor han här.

– Jag kom till Sverige för att folk behandlar en bra här, man får bostad och jobb. Och människor är väldigt trevliga mot utlänningar, säger Mahmoud.

Däremot var det inte riktigt som han tänkt sig. Mahmoud har märkt att syrier som drömmer om ett liv i Sverige ofta har fullständigt orimliga förväntningar om hur det kommer vara här. I videon som du kan se nedan gestaltas detta med att Mahmoud Bitar plockar hundralappar från ett träd på tomten, att han har en snygg Mercedes och fet villa. Han skojar också hur tråkigt det kan vara i en svensk småstad, och hur de långa sommardagarna gjorde det svårt att fira ramadan.

– Folk överdriver hur underbart det är i Sverige och blir chockade när de kommer hit. Med humorns hjälp ville jag visa verkligheten, säger Mahmoud i videon.

Nu gör han succé i hela Europa, och här nere kan du se videon:

Måste man kunna skratta åt eländet ibland?