Presskonferens hölls under dagen.
Presskonferens hölls under dagen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Man häktad för barnvåldtäkt – har jobbat på 26 förskolor

En man sitter nu häktad för flera våldtäkter mot barn.


En man i 40-årsåldern sitter sedan en månad tillbaka häktad för våldtäkt mot barn.

– Min klient är ångerfull och samarbetsvillig. Han vill klara ut det som har hänt fullt ut, säger Esbjörn Svensson, försvarsadvokat till Aftonbladet.

Mannen har jobbat som förskolelärare på 26 olika förskolor och fyra skolor sedan 2012. Något som kom fram under kommunens presskonferens under torsdagen.

– Han har lämnat utdrag ur belastningsregistret vid tre tillfällen. Det har visat sig vara blankt, sa Kenth Olsson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad, vid en presskonferens.

Enligt Kenth Olsson är det inte via barn eller anställda som man kommit på den misstänkte som är ostraffad sedan tidigare, utan på andra sätt. Föräldrarna till de barn som drabbats har fått information och enligt åklagaren kan det dröja till september innan rättegång kommer på tal.

– Jag kommer säkert behöva begära honom omhäktad två eller tre gånger till, säger han till Aftonbladet.

Flera barn ska ha drabbats.

– Vi har fått indikationer från polisen att det är mer än ett barn som ska ha drabbats. Vi är alla lika omruskade av det här. Det är fruktansvärt, säger Eva Mårtensson, informationschef på Kristianstads kommun till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.