Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så mycket skänker Kungen – för att hjälpa under flyktingkrisen

- 10/09/2015, 11:01 -
Skänker.
1 av 4

Skänker.

Bjorn Larsson Rosvall / Bjorn Larsson Rosvall/ TT

Hela kungafamiljen är engagerad.
2 av 4

Hela kungafamiljen är engagerad.

Henrik Montgomery/ TT

Men kungen tar också ett eget initiativ.
3 av 4

Men kungen tar också ett eget initiativ.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Det applåderar vi.
4 av 4

Det applåderar vi.

Mikael Fritzon/TT

"Självklart är det här något som berör kungahuset".

Nyheter24 har tagit reda på vad kungafamiljen gör för att hjälpa till under flyktingkrisen.

Hovet lät meddela att flyktingfrågan är något som berör kungahuset mycket och som de under året engagerat sig i.

– De kungliga stiftelserna stödjer flera verksamheter i Sverige, både sådana som hjälper till i den akuta flyktingsituationen och sådana som arbetar långsiktigt med utanförskap och främlingsfientlighet, säger Margareta Thorgren, presschef, till Nyheter24.


  Bildkälla TT

  Ett mer specifikt agerande står kungen bakom, som även valt att skänka 500 000 kronor till Rädda Barnens verksamhet för flyktingar.

  – Kungafamiljen följer rapporteringen om flyktingströmmarna och de människoöden som ryms i dem. Och det berör dem djupt. Hjälporganisationer och enskilda frivilliga gör en ovärderlig insats i det här läget, säger Thorgren och fortsätter:

   – Det är positivt att människor engagerar sig och vill hjälpa till på olika sätt. Svåra situationer som den här ger upphov till många kreativa lösningar, och det behövs.

   Tidigare i veckan skrev Nyheter24 om vänsterpartisten Daniel Riazat, som vill göra om de kungliga slotten till flyktingboende. Något som Hovet valde att inte kommentera.