Leif GW Persson.
1 av 4
Leif GW Persson tror att polisen fått allt om bakfoten. - Foto: tt bild/montage
Förundersökningen.
2 av 4
Leif GW Persson. - Foto: TT bild
Den misstänkte 35-åringen.
3 av 4
Den misstänkte 35-åringen. - Foto: tt bild
Lisa Holm blev 17 år.
4 av 4
Lisa Holm blev 17 år. - Foto: TT Bild

GW om utredarna i Lisa Holm-fallet: "Inga ljushuvuden direkt"

"Kan det vara så att de fått hela skiten om bakfoten?" Förundersökningen mot den misstänkte 35-åringens bror och fru läggs ner. Och Leif GW Persson är mycket hård i sin kritik mot polisen.


Kriminologen och författaren Leif GW Persson är inte förvånad över att förundersökningen mot den mordmisstänkte 35-åringens fru och bror läggs ner i fallet Lisa Holm.

– Allt annat hade ju varit stolligt. Annars skulle man ju aldrig släppt iväg dem till Litauen. Den enkla förklaringen är väl att de har ett alibi, säger Leif GW Persson till Nyheter24.

Däremot börjar GW bli väldigt orolig över mordutredningen, och han riktar hård kritik mot poliserna som utreder fallet.

– Jag börjar bli mer och mer fundersam. Kan det möjligtvis vara så, att de här poliserna som utreder och som jag träffat, och det är inga ljushuvuden direkt, att de har fått hela skiten om bakfoten?

Leif GW Persson menar också att risken finns att man haft fel redan från början, och att det har gjort att det blir omöjligt att hitta Lisa Holms mördare.

– I så fall har de skapat ett jävla elände, för att försöka få omtag på ett sånt här ärende, det är omöjligt. Jag gissar att det är en utredning där man bara tittat på en misstänkt, och att det är fel person, säger Leif GW Persson.

Lisa Holm försvann när hon var på väg från jobbet den 7 juni i år, och hittades död fem dagar senare, den 12 juni. Åtal mot den misstänkte 35-åringen skulle ha väckts nu i veckan, men det verkar som att det kommer att skjutas upp.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!