Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mensbilden stoppades av skolan – nu får klassen revansch

- 15/10/2015, 14:16 -
Bingo Rimér är taggad på att ta ett nytt klassfoto.
1 av 2

Bingo Rimér är taggad på att ta ett nytt klassfoto.

TV4

Programledaren Jenny Strömstedt.
2 av 2

Programledaren Jenny Strömstedt.

- / HENRIK MONTGOMERY / TT

Klassen förbjöds ta mensbilden. Nu får de revansch. I kvällens program kommer Jenny Strömstedt låta Bingo Rimér ta det förbjudna mensfotot på klassen.

Jenny Strömstedt uppmärksammar det heta ämnet mens i kvällens program av "Jenny Strömstedt" som sänds på TV4.

För några veckor sedan blev det ståhej då en skolklass förbjöds ta ett skolfoto med mens-tema. De ville visa att mens inte är något att skämmas över, men stoppades av skolan.

I kväll ska Bingo Rimér förverkliga idén och ta ett nytt mensigt klassfoto.

– Proppen har dragits ur, hela den här mensdiskussionen tror jag handlar om att man ska få vara kompis med vem man är, säger Strömstedt till Nyheter24.

  Hon menar att mensen har blivit en symbol för att man äntligen ska tillåta sig själv att vara kvinna, och minns sitt eget förhållande till mens i tonåren,

  – Vi hade ju bindor stora som blöjor. Man fick liksom alltid tänka på hur man skulle förpacka skydden så att det inte märktes bland skåpen i skolkorridorerna.

  Bildkälla TT

  Fotografen Bingo Rimér kommer ta den nya bilden. Mest känd är han nog för att ha tagit utmanande bilder på tjejer till herrtidningar. Och det är inte av en slump.

  – Det är bra att en gammal "flickfotograf" också får spegla den nya kvinnan – inklusive allt, och han var glad över att få göra det, säger Jenny och fortsätter:

  – Jag tillhör ju en viss generation och håller själv på att "mensträna mig själv" nu. Man säger ju inte på jobbet att man har mens, det är ett himla smusslande med tamponger överallt.

  Programmet visas i kväll 23.00 på TV4 och TV4play.