Lisas rosa Henry Lloyd-jacka.
1 av 4
Lisa Holm blev bara 17 år. - Foto: polisen
De anhöriga kommer få ett "livslångt lidande", säger experten.
2 av 4
De anhöriga kommer få ett "livslångt lidande", säger experten. - Foto: tt bild
Lisa Holm.
3 av 4
Polis på plats. - Foto: tt bild
Ridande polis.
4 av 4
Lisa Holm arbetade i Blomberg. - Foto: tt bild

Därför kommer vi aldrig få se bilder på Lisa Holms döda kropp

Polisen har nu släppt sin förundersökning i fallet Lisa Holm. Men vissa bilder är sekretessbelagda. Experten Sven-Erik Alhem förklarar varför.


Just nu sprids uppgifter och detaljer om mordet på Lisa Holm. Bland annat ska Lisa Holm ha dött genom hängning, och hennes kläder ska ha varit delvis avslitna. I den förundersökning som polisen släppt finns flera bilder på lokalerna där brottet skedde, Lisa Holms kläder och de rep hon var bunden med. Men några bilder på kroppen finns inte med, och det finns en mycket bra anledning till det.

– Detaljuppgifter som gäller obduktionen, kroppen eller fyndplatsen sekretessbelägger man, just av hänsyn till de anhöriga, säger före detta överåklagare Sven-Erik Alhem till Nyheter24,

Han menar också att familjen själva kan välja om de vill se bilderna eller inte.

– Den delen av huvudförhadlingen sker också bakom stängda dörrar. Då brukar rätten fråga de anhöriga om de vill vara med eller inte. I de flesta fall väljer de anhöriga att inte vara med när dessa detaljer gås igenom, fortsätter Alhem.

Hur tror du att Lisa Holms familj mår nu?

– Det är en otrolig påfrestning för de anhöriga. Jag har ofta kontakt med anhöriga till mordoffer. Varje anhörig till ett mordoffer får i regel ett livslångt lidande. Man blir ständigt påmind vid födelsedagar och julaftnar och tänker "hur hade det varit nu?". Det är ett ofattbart lidande.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!