Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mördade Ahmeds mamma: "Vi flydde till Sverige för trygghet"

- 27/10/2015, 21:20 -
Ahmed blev offer för skolattacken.
1 av 4

Ahmed blev offer för skolattacken.

Privat

Ahmed.
2 av 4

Ahmed.

Privat

Hans mamma berättar om den hemska händelsen.
3 av 4

Hans mamma berättar om den hemska händelsen.

Här ligger skolan.
4 av 4

Här ligger skolan.

google maps

Den fruktansvärda attacken mot en skola i Trollhättan förra veckan har hittills skördat två offer. Ett av dem var 15 år gamla Ahmed. Nu berättar hans mamma om sorgen.

Kiin Ali, 41, är mamma till Ahmed – som bara blev 15 år gammal. Han mördades nämligen brutalt av Anton Lundin Pettersson, på sin skola i Trollhättan i torsdags.

För Aftonbladet berättar Kiin Ali om sin son.

– Han var intresserad av byggnader, så han ville bli byggingenjör. Därför tänkte han läsa naturvetenskap på gymnasiet, säger hon till tidningen, och berättar att Ahmed alltid hjälpte till hemma med sina syskon.

De yngsta i familjen har ännu inte förstått att Ahmed har dött, men de äldsta förstår. Kiin Ali berättar att de bara varit hemma och gråtit sedan i torsdags.

Ahmed kom till Sverige för bara tre år sedan, efter att ha flytt från först Somalia och sedan till Uganda. Kiin Ali kan inte förstå hur det blev som det blev.

– Vi flydde till Sverige för att ge våra barn trygghet. Och det här händer oss, säger hon till Aftonbladet.