Fredag 23 Jul
Stockholm

Så länge stannar höstvärmen kvar

Värmen håller i sig ett tag till.
1 av 3
Värmen håller i sig ett tag till. Foto:
Ingen snö i sikte.
2 av 3
Ingen snö i sikte. Foto: TT
Höstiga träd.
3 av 3
Höstiga träd. Foto: TT

Vintern står inför dörren – eller gör den det? Höstvärmen ligger kvar och rekordtemperaturer har noterats, något som kommer att hålla i sig ett tag framöver.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är tiden på året då tågen står still, bussar slutar gå och broddarna åker på (om du är tant eller gubbe). Men inte i år, inte.

Hösten är varm och än så länge är det ingen vinter i sikte. Det har slagits värmerekord, bland annat i Delsbo i Hälsingland där det var hela 15,9 grader under mångaden, skriver Aftonbladet.

Bildkälla: TT

I Malung, Dalarna, låg temeraturen på 13,8 grader och Grunnan i Västerbotten var inte så mycket sämre med sina 12,6 grader. Och värmen håller i sig, enligt SMHI i tio dygn till, skriver Aftonbladet.

– Riktigt mild novemberluft har kommit in över landet och jag ser inget omslag tills vidare, säger Sandra Andersson från SMHI till tidningen och fortsätter:

– På torsdag börjar det komma in lite svalare luft och mot slutet av veckan blir det lite lägre temperaturer, men det är fortfarande ganska milt för årstiden.

Bildkälla: TT

Någon sol lär det dock inte bli, i alla fall inte i Götaland och Svealand. Längre norrut kan det däremot bli en riktigt fin vecka.

– Helgen är lite osäker. det blir ostadigare och ett regnväder ska passera, men temperaturen kommer återigen ligga omkring 10 grader ända upp i sydligaste Norrland, säger Sandra Andersson till Aftonbladet.

Den som inte plockat fram termobrallorna och dunfodralet ännu kan med andra ord vara lugn. Winter is not coming ännu.

Vill du ha vinter?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela