Deras humör blev en riksnyhet. Nu vill de förklara sig.
Deras humör blev en riksnyhet. Nu vill de förklara sig. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Flyktingar vägrade kliva av bussen: "Vill be hela svenska folket om ursäkt"

Nu vill de 25 flyktingar, som vägrade kliva av bussen i Sundsvall i förra veckan, förklara sig.


De 25 flyktingar, som vägrade kliva av en buss i Sundsvall i förra veckan, vill nu förklara varför de gjorde som de gjorde.

Anledningen var att de hade blivit tillsagda att de skulle sitta på bussen i drygt en och en halv timme, och 15 timmar efter att bussen lämnat Malmö började flyktingarna bli oroliga.

– Jag åkte med för att komma närmare min sjuka pappa i Oskarshamn och blev rejält överraskad när bussen bara fortsatte och fortsatte, säger Azad Killcymia, kurdisk journalist från Syrien, till Sundsvalls Tidning.

Busschauffören hade vägrat berätta vart de var på väg, och när bussen anlände var många trötta, hungriga och förvirrade. Men nu vill flyktingarna be om ursäkt.

– Vi vill be det svenska folket så hemskt mycket om ursäkt, säger en av flyktingarna till ST.

Det är jättevackert här och Sverige är ett fantastiskt bra land. Vi är mycket tacksamma mot svenska folket och den svenska staten, säger Abed Alraham Abokaff till ST.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.