Gränskontrollerna införs på torsdagen.
1 av 3
Gränskontrollerna införs på torsdagen. - Foto: TT Bild
Kommer ske vid Hyllie.
2 av 3
Kommer ske vid Hyllie. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen varnar för trafikkaos.
3 av 3
Polisen varnar för trafikkaos. - Foto: TT

Polisen varnar: Här kan gränskontrollerna skapa trafikkaos och förseningar

Gränskontrollerna införs på torsdagen. Och polisen går nu ut med platsen där de kommer ske. Samtidigt varnar de för kaos i trafiken.


Det har pratats en hel del om gränskontroller och på torsdagen kommer de införas. Polisen kommer fokusera på Hyllie tågstation som är den sista stationen på svensk mark före Öresundsbron över till Danmark tar vid.

Kontrollerna kan leda till förseningar, och polisen varnar även för kaos för biltrafiken.

– Det är 1 000 bilar i snitt i timmen som passerar bron och vid vissa tidpunkter betydligt fler. Det är klart som sjutton att det blir köer, säger Leif Fransson, operativt ansvarig, till Aftonbladet.

Vid lunchtid ska kontrollerna vara uppe, men det kommer inte att flyta på klockrent direkt.

– Om man tror att gränskontrollerna kommer att kommer att fungera till hundra procent från och med klockan tolv så är det fel. Det kommer att märkas på bron främst, 12.01 kommer vi att skicka ut befattningshavare, säger Leif Fransson, operativt ansvarig vid gränspolisen i region Syd.

Det var först i går kväll som informationen om kontrollerna nådde polisen, skriver Aftonbladet. Exakt hur många poliser som behövs är i nuläget oklart, men polisen i Skåne kommer inte ta hjälp från övriga landet ännu.

Giltiga id-handlingar gäller, oavsett vem du är, polisen kommer inte vara selektiva i sitt urval, uppger de för Aftonbladet. Körkort är tillsammans med pass eller nationellt id-kort de id-handlingar som gäller.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.