Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hotellens nya baconbesked – så blir det framöver

- 24/11/2015, 12:10 -
Slutade med bacon och korv – men tar det tillbaka.
1 av 3

Slutade med bacon och korv – men tar det tillbaka.

TT Bild

Finns typ inget bättre än frukostbuffér doh.
2 av 3

Finns typ inget bättre än frukostbuffér doh.

TT Bild

Nu får man äggröra och bacon igen.
3 av 3

Nu får man äggröra och bacon igen.

TT Bild

Nöff, nöff, nöff. Ho, ho, ho – bacontomten kommer tidigt i år. Hotellen som tidigare tagit bort delikatessen från menyn har nu ändrat sig.

WHO:s larm om att bacon och korv kan leda till cancer fick hotellkedjan Nordic Choice att steka baconet från menyn på sina Comfort-hotell i Sverige och Norge. Sex svenska hotell drabbades av det i vissas ögon grisiga beslutet.

Beslutet fick människor att rasa i sociala medier. Och nu ändrar sig kedjan, rapporterar Aftonbladet.

– Vi på Comfort Hotel ser oss som den lilla hotellrebell som vill utmana det traditionella. Responsen från gäster visar tydligt att vi verkligen gjorde just det. Även om många berömde oss för åtgärden, så har majoriteten av gästernas synpunkter varit tydliga. Därför tar vi tillbaka baconet, säger varumärkeschef på Comfort Hotels, Camilla Bergman, i ett pressmeddelande.


På fin Facebook-sida skriver man också att man lyssnar på kunderna framför WHO.

"Ni har talat, vi har lyssnat. Comfort Hotel tar tillbaka bacon på menyn. Vi kommer alltid att utmana den traditionella och prova nya saker. Det betyder inte att allt vi gör är en home-run. Ni har svaren och svaren är val."

För de som vill äta nyttigare kommer andra altertativ att finnas, skriver Aftonbladet.

Är bacon viktigt för dig?