Tisdag 22 Jun
Stockholm

Nerijus Bilevicius överklagar livstidsdomen

Lagbok
1 av 3
Domen överklagas. Foto: TT Nyhetsbyrån
Lisa Holm mördades
2 av 3
Lisa Holm blev 17 år gammal. Foto: TT Nyhetsbyrån
Nerijus Bilevicius
3 av 3
Nerijus Bilevicius överklagar domen. Foto: Polisen

Domen som Nerijus Bilevicius fick var livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Nu överklagar han domen till hovrätten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter den välbevakade rättegången kring mordet på 17-åriga Lisa Holm dömdes i Skaraborgs tingsrätt Nerijus Bilevicius till livstids fängelse. Under fredagen överklagades domen till hovrätten, rapporterar Skövde Nyheter.

– Vi överklagar för att min klient säger sig vara oskyldig, säger försvarsadvokat Inger Rönnbäck till Skövde Nyheter och berättar att hon vill kalla fler vittnen till hovrätten.

Det är ingen större förvåning att det här sker. Redan efter domen kom berättade Bilevicius försvarsadvokat att de skulle överklaga till hovrätten. Nu är det officiellt och fallet går till hovrätten. Nu återstår att se om hovrätten beviljar prövningstillstånd i fallet.

Konsekvent genom hela rättegången förnekade Nerijus Bilevicius att han begått brottet och gav inte förklaringar till varför hans DNA fanns på Lisa Holms kläder. Tingsrätten ansåg då att den bevisen i form av DNA-spår med styrka talar för att 35-årige Bilevicius är gärningsmannen.

Lisa Holm dödades i en lada i Blomberg och transporterades därefter till en annan plats där kroppen upptäcktes i ett klädskåp på en gård.

Kommentera
Kopiera länk
Dela