Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läraren dog när han försökte stoppa skolmördaren

Nu är Nazir Amso begraven. Han miste sitt liv i skolattacken i Trollhättan.
1 av 3

Nu är Nazir Amso begraven. Han miste sitt liv i skolattacken i Trollhättan.

Facebook

Det har varit minnesstund för alla drabbade.
2 av 3

Det har varit minnesstund för alla drabbade.

TT

Polis på plats utanför skolan dagen då attacken inträffade.
3 av 3

Polis på plats utanför skolan dagen då attacken inträffade.

TT bild

Nyheter | 17/12/2015 14:30

På torsdagen hölls Kronans skola i Trollhättan stängd. Det var där som läraren Nazir Amso blev det tredje offret i skolattacken. Nu är han begravd.

Ingen kan ha glömt när Anton Lundin Pettersson attackerade eleverna med svärd på Kronans skola i Trollhättan.

Läraren Nazir Amso blev det tredje offret i attacken. Anton Lundin Pettersson högg ned Nazir när han försökte avvisa honom från skolan.

I sex veckor låg han på sjukhus och kämpade för sitt liv. Men i december dog han, skriver Expressen.

Många har berörts av hans död, inte minst för att han var väldigt omtyckt av elever och lärare på Kronans skola. Nazir kunde ringa sina elever och väcka dem när de försovit sig. Då lovade han att inte notera den sena ankomsten, bara man kom till skolan.

– Han försökte verkligen allt för sina elever – bara för att de skulle lyckas. Han var väldigt speciell på ett fantastiskt sätt, har eleven Urim Arifi, sagt tidigare till GT.

Och nu på torsdagen begravdes han. Kronans skola har varit stängd, bara för att så många som möjligt kunde ta ett sista farväl, skriver Expressen.

På Trollhättan kommuns hemsida hyllas Nazir Amso:

"Nazir Amso arbetade som lärare på Kronan under många år och var en mycket uppskattad kollega, medarbetare och lärare. Men Nazir var också en god vän och förebild för både personal och elever. Han lämnar oss i stor sorg och saknad.