1 av 2
- Foto: privat
2 av 2
- Foto: privat

Jakobs sköna misstag gav honom Sveriges konstigaste studentmössa

Att göra studentmössan personlig är en riktigt trevlig grej att göra inför studenten. Men frågan är om inte Jakob, 18, tog det ett steg för långt.


Så här i studenttider så är det många som vill maxa sin studentmössa för att springa ut i den perfekta outfiten. Många väljer att skriva sitt smeknamn eller namnet på klassen på mössans baksida. På Jakob Petterssons kommer det stå "bajs", något som även Lajkat skrivit om.

– Jag ser det mest som en rolig grej, det är inte så att jag bryr mig. Jag kommer se tillbaka på det här som en kul grej.

Det var när företaget som säljer mössorna var på besök på Jakobs skola som beställningen gjordes. Jakob fick veta att han kunde skriva in vad som helst, eftersom han hade två veckor på sig att ändra det.

– Då skulle jag ju gått in och ändrat det. Men ja, det gjorde jag ju inte...

Du tar ju studenten nu, ska du ta det lugnt eller blir det hårt?

– Hårt. Väldigt hårt hoppas jag.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra mössa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

2 timmar sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.