Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 skandaler som fällde Kommunals ordförande Annelie Nordström

- 20/01/2016, 14:50 -
Porr, lägenheter och medlemsflykt. Det går inte jättebra för Kommunal nu
1 av 9

Porr, lägenheter och medlemsflykt. Det går inte jättebra för Kommunal nu

tt bild/instagram

Margot Wallström.
2 av 9

Margot Wallström.

tt bild

Hyreskontraktet.
3 av 9

Hyreskontraktet.

tt bild

Kommunals ordförande Annelie Nordström.
4 av 9

Kommunals ordförande Annelie Nordström.

tt bild

*visk visk*
5 av 9

*visk visk*

tt bild

Caroline Szyber.
6 av 9

Caroline Szyber.

tt bild

Metropol Palais.
7 av 9

Metropol Palais.

tt bild

8 av 9

tt bild

9 av 9

tt bild/instagram

Porrshow, lägenhetsaffär och dyra spritfester – här är allt som hänt i Kommunal-skandalen och som till ledde till ordförande Annelie Nordströms av gång.

1. Porrshowen

Allt började med att Aftonbladet publicerade en artikel där det avslöjades att fackförbundet Kommunal, som har över en halv miljon medlemmar över hela landet, drivit lyxkrogen Metropol Palais, där man haft nakenshower med porrstjärnan Puma Swede.

2. Semesterön

Aftonbladet kunde också avslöja att fack-topparna blivit bjudna på gratis semester på öm Marholmen i Stockholms skärgård.

3. Spriten

Men inte nog med det! När Kommunals förbundskontor hade årsfest 2014 så hamnade spritnotan på hela 110 000 kronor, skriver Aftonbladet. De dyra festerna var ett extra känsligt ämne eftersom många av Kommunals medlemmar jobbar inom låglöneyrken.

4. Svartbygget

Minns du lyxkrogen Metropol Palais från punkt ett? Well, det visade sig vara mer än bara sexshower som var dåligt genomtänkt där. Det visade sig nämligen att restaurangens uteservering var ett fuskbygge, och att man tvingats riva den, enligt Aftonbladet.

5. Wallströms lägenhet

Sen blev det även klart att Sveriges utrikesminister Margot Wallström fått hyra en av Kommunals lägenheter i centrala Stockholm på nästan 90 kvadrat till priset av 32 kronor i månaden, skriver Dagens Nyheter. Dock menade Wallström att hon blivit ljugen för.

6. Lägenheten kan vara en muta

Men det hindrade så klart inte chefsåklagare Alf Johansson från att inleda en förundersökning mot Wallström, för att se om lägenheten varit en muta, enligt DN.

7. Wallström KU-anmäls

Och på tisdagen 19/1 blev blåsvädret ännu hårdare för Wallström, när flera riksdagsledamöter från KD och M anmälde henne till konstitutionsutskottet. KD:s Caroline Szyber var en av dem som anmälde Wallström.

8. Medlemmarna flyr Kommunal

Och på onsdagen blev det klart att nästan 10 000 medlemmar har lämnat Kommunal sedan Aftonbladet inledde sin granskning.

9. Krav på avgångar

Och även de medlemmar som stannat kvar är riktigt sura. Två avdelningar inom Kommunal har krävt styrelsens avgång, skriver Dagens Nyheter. Redan den 14/1 avgick Kommunals kassör Anders Bergström.

Borde Kommunals styrelse avgå?