Under en pressträff på förmiddagen gav Martin Valfridsson, regeringes samordnare, förslag på hur Sverige bör hantera tiggerifrågan.
1 av 4
Under en pressträff på förmiddagen gav Martin Valfridsson, regeringes samordnare, förslag på hur Sverige bör hantera tiggerifrågan. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Bland annat sa regeringes samordnare att polisen måste ta ett kliv fram för att stoppa tiggarnas olagliga bosättningar.
2 av 4
Bland annat sa regeringes samordnare att polisen måste ta ett kliv fram för att stoppa tiggarnas olagliga bosättningar. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt Martin Valfridsson finns det uppåt 5000 utsatta EU-migranter i Sverige i dag. Mellan 70 och 100 av dem är barn.
3 av 4
Enligt Martin Valfridsson finns det uppåt 5000 utsatta EU-migranter i Sverige i dag. Mellan 70 och 100 av dem är barn. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Planen för att lösa situationen med människor som tigger i Sverige i dag är enligt Valfridsson att man bland annat skapar en nationell statligt myndgihet som hanterar frågan.
4 av 4
Planen för att lösa situationen med människor som tigger i Sverige i dag är enligt Valfridsson att man bland annat skapar en nationell statligt myndgihet som hanterar frågan. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Här är regeringens plan – för att minska tiggeriet i Sverige

I dag presenterar regeringen sin rapport om vad de vill göra åt situationen för människor som tigger i Sverige​.


Under en pressträff på förmiddagen gav Martin Valfridsson, regeringes samordnare, förslag på hur Sverige bör hantera tiggerifrågan. Bland annat sa han att polisen måste ta ett kliv fram för att stoppa tiggarnas olagliga bosättningar, skriver Aftonbladet.

– Om man upplåter privat eller kommunal mark för boenden, så uppstår nya problem, slumsamhällen som vi frenetiskt arbetat för att få bort, sa Martin Valfridsson enligt tidningen.

Han tycker också att det inte är en bra idé att människor sänker slantar direkt till tiggare som sitter på gatan.

– Att skänka pengar i muggen hjälper inte individer ur djup fattigdom.

Enligt Martin Valfridsson finns det uppåt 5000 utsatta EU-migranter i Sverige i dag. Mellan 70 och 100 av dem är barn.

Planen för att lösa situationen med människor som tigger i Sverige i dag är enligt Valfridsson att bland annat skapa en nationell statligt myndighet som hanterar frågan. Han vill även att landets länsstyrelser får ett ansvar att samordna, skriver Aftonbladet.

Samtidigt fortsatte i dag en av Sveriges första stora rättegångar om människohandel i tiggerisyfte. Fyra personer står åtalade för att ha tvingat offren att tigga i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du ge pengar till tiggare?
Tack för din röst!