Måndag 27 Sep
Stockholm

22 personer blev sjuka efter att ha besökt den populära restaurangen

22 personer blev magsjuka efter besöket på restaurangen.
22 personer blev magsjuka efter besöket på restaurangen. Foto: TT NYHETSBYRÅN

22 personer anmälde den populära restaurangen efter att ha blivit sjuka under samma period.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under ett par tillfällen i januari har flera gäster gjort anmälningar mot restaurangen O’Learys i Borlänge, skriver Dalarnas Tidning.

Hela 22 personer har kräkts, haft diarré och feber efter att ha besökt restaurangen. En inspektion gjordes redan efter att den första besökaren gjorde sin anmälan.

Elin var en av gästerna som åt på O’Learys och blev sjuk.

– Jag åt kycklingbröstfilé, pommes frites och bearnaisesås och jag fick ont i magen direkt efter att jag hade tagit sista tuggan, säger Elin till Nyheter24.

Hon hann inte ens börja åka hem till Hedemora innan hon behövde gå på toaletten.

– Fem minuter senare kräktes jag så mycket att jag knappt hann få luft mellan kväljningarna. Senare på natten hade jag jättehög feber, yrsel så jag inte ens kunde stå och fick ta hjälp av min sambo för att kunna ta mig fram och tillbaka från sängen till badrummet för att gå på toa.

Ett dygn senare slutades hon kräkas men febern, yrsel, frossa, illamående och magont var kvar i 11 dagar. Elin har mailat miljökontoret i Borlänge man har inte fått något svar än.

Col Krueger, som driver verksamheten menar att det än så länge inte finns något som tyder på att det är maten som är orsaken.

– Men när det kommer sådana påståenden får man respektera allvaret och dubbelkolla saker och se över rutiner. Det finns hittills inget prov på mat eller individ som styrker något. Mer än folk säger att de blivit dålig av maten här, säger Col Krueger till Dalarnas Tidning.

Björn Jansson, miljöinspektör, berättar för Dalarnas Tidning att det är ovanligt med såhär många anmälningar under en kort tid och att han aldrig sett något liknande under sin yrkestid.

Äter du på O’Learys?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela