Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brand i moské var anlagd

- 11/02/2016, 08:16 -

tt bild

En brand i en moske fgör några veckor sedan var med största sannolikhet anlagd. Nu ökar oron bland församlingens medlemmar.

Branden i en moské i Borås i januari var anlagd, troligen med hjälp av bensin, uppger Borås Tidning. Ett besked som skapar oro inom Islamiska kulturföreningen i Borås.

– Nu känns det verkligen som om det finns personer där ute som vill göra oss illa och det är skrämmande, säger föreningens ordförande Ahmed Mohamed till tidningen.

Brandskadat material från händelsen har analyserats på Nationellt forensiskt centrum (NFC) i Linköping. Resultatet talar "extremt starkt" för att det fanns brännbar vätska i provet. Redan tidigare har polisen kunnat utesluta att branden orsakades av elfel eller överhettning i någon värmekälla.

Det var natten till den 17 januari som moskén brann. Den är inrymd i en central fastighet som ägs av kommunen. Bara en lite del av lokalen kan i dag användas och månader av sanering och reparationer återstår.