Fem män har dött efter broolyckan.
1 av 2
Fem män har dött efter broolyckan. - Foto: TT BILD
De föll 25 meter.
2 av 2
De föll 25 meter. - Foto: TT BILD

Fem unga män döda efter broolyckan – föll 25 meter

Fem män omkom i Södertälje när en bil körde rakt ner i vattnet vid motorvägsbron – ett fall på över 25 meter.


Det var vid halv tretiden natten till lördagen som olyckan inträffade. Bron ska ha varit öppen men på väg ner när bilen föll minst 25 meter ner i Södertälje kanal.

– Det blir väldigt stora krafter när man slår i vattnet från en sådan höjd. Bilen var väldigt demolerad av att man har kört in i den brodelen som var på väg ner, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län.

Fem hittade
Inledningsvis var uppgiften att två personer hade hittats döda. En satt fastklämd i bilen, den andra lyckades räddningstjänstens dykare få upp på land, men mannens liv gick inte att rädda. Senare meddelade polisen att ytterligare en person hittats och på eftermiddagen påträffades ytterligare två personer i vattnet. Samtliga som bärgats är män och födda mellan 1983 och 1996, uppger polisen.

Enligt polisen färdades fem män i bilen vid olyckstillfället.

– Det är uppgifter som framkommit när man lagt pusslet under dagen, säger Ewa Nilsson vid polisen i Stockholm.

Dykningarna på platsen avbröts på eftermiddagen.

Två bommar
Sjöfartsverket sköter öppningarna vid bron och enligt myndigheten så har allt fungerat som det ska under öppningen – rödljus har slagits på och två bommar efter varandra fällts. Brolyftet kan inte påbörjas om inte bommarna går ner som de ska, enligt Sjöfartsverket.

Vad som ligger bakom olyckan är ännu inte klarlagt.

– Det vet vi ju inte, det lär vi väl kanske aldrig får reda på heller, säger Johan Sjöholm, arrestbefäl i Södertälje.

Det finns personer som sett vad som hände och som lämnat uppgifter till polisen. Ett vittne säger till Aftonbladet att föraren av olycksbilen körde på vänstersidan in i mot mitträcket. En hög smäll hördes när fordonet åkte igenom bommen.

– Man körde i minst 70-80. Det är väldigt fort när vi andra stod still. Han klippte ena backspegeln på en taxi, säger vittnet till tidningen.

Efter olyckan fick E4 stängas av i norrgående riktning och trafiken ledas om. Vid elvatiden kunde trafiken släppas på igen.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
Bro
/
/