Söndag 25 Jul
Stockholm

Susanne i Skövde hittade "larver" i sina tepåsar: "Obehagligt"

Te-"larverna" har nått till Sverige.
1 av 5
Te-"larverna" har nått till Sverige. Foto: Facebook
I går la Susanne Adam i Skövde upp en bild på Facebook på en öppnad tepåse från Lipton – som också såg ut att innehålla larver.
2 av 5
I går la Susanne Adam i Skövde upp en bild på Facebook på en öppnad tepåse från Lipton – som också såg ut att innehålla larver. Foto: Susanne Adam
"Jag öppnade två olika påsar. I ena påsen, 'Yellow label tea', rörde det sig små saker. I den rosa, 'Forest fruit', låg det något som såg ut som rosa larver", säger hon till Nyheter24.
3 av 5
"Jag öppnade två olika påsar. I ena påsen, 'Yellow label tea', rörde det sig små saker. I den rosa, 'Forest fruit', låg det något som såg ut som rosa larver", säger hon till Nyheter24. Foto: Susanne Adam
På Lipton tillbakavisar man dock att det handlar om larver i tepåsarna. Företaget menar att det som ser ut som larver i själva verket är bitar av smaksättning.
4 av 5
På Lipton tillbakavisar man dock att det handlar om larver i tepåsarna. Företaget menar att det som ser ut som larver i själva verket är bitar av smaksättning. Foto: Facebook
"Det är i själva verket smakbitar. Man kan lägga te:t i varmt vatten och se dem lösas upp", säger Riitta Jantunen, kommunikationschef på Lipton, till Nyheter24.
5 av 5
"Det är i själva verket smakbitar. Man kan lägga te:t i varmt vatten och se dem lösas upp", säger Riitta Jantunen, kommunikationschef på Lipton, till Nyheter24. Foto: Facebook

När Susanne Adam i Skövde öppnade sin tepåse från Lipton fick hon en chock. I den låg något som såg ut som larver.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I fredags kunde Nyheter24 berätta om en kvinna som påstod sig ha hittat larver i en tepåse från företaget Lipton. Kvinnan filmade när hon öppnade tepåsen och la ut filmen på nätet. Den fick sedan stor spridning på sociala medier.

Nu har te-"larverna" nått även till Sverige. I går la Susanne Adam i Skövde upp en bild på Facebook på en öppnad tepåse från Lipton – som också såg ut att innehålla larver.

– Jag öppnade två olika påsar. I ena påsen, "Yellow label tea", rörde det sig små saker. I den rosa, "Forest fruit", låg det något som såg ut som rosa larver, säger hon till Nyheter24.

Bildkälla: Susanne Adam

Bildkälla: Susanne Adam

Susanne Adam blev chockad över upptäckten och det faktum att "larverna" låg gömda inuti påsen.

– Lipton är ett så pass stort företag så det var märkligt att de inte har mer kontroller på vad innehållet är eller hur länge det legat. Det var en obehaglig känsla som kröp i kroppen på en, säger hon.

På Lipton tillbakavisar man dock att det handlar om larver i tepåsarna. Företaget menar att det som ser ut som larver i själva verket är bitar av smaksättning.

– Vi är medvetna om att det cirkulerar filmer på nätet som felaktigt påstår sig visa att det finns "larver" i Liptons tepåsar. Dessa är i själva verket smakbitar. Man kan lägga te:t i varmt vatten och se dem lösas upp, säger Riitta Jantunen, kommunikationschef på Lipton, till Nyheter24.

Företaget har även lagt upp en film som ska visa att det inte är larver som finns i tepåsarna.


Trots Liptons förklaring har Susanne Adam kastat alla sina tepåsar.

– Jag undrar varför Lipton använder den här larvformen på det de smaksätter med. Man kanske också borde få upp ögonen för vad som ligger gömt i de här små påsarna. Man tänker ju aldrig på att öppna dem och titta, utan utgår från att det är testat och provat att det faktiskt är te som ska ligga i. För min del blir det löste framöver i stället, säger Susanne Adam.

Dricker du te?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela