Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nostalgirestaurangen öppnar igen

1 av 4

Helena Landstedt/TT/clock

Hamburgerkedjan öppnar igen.
2 av 4

Hamburgerkedjan öppnar igen.

Clock

Restaurangerna fanns mellan 70- och 90-talet.
3 av 4

Restaurangerna fanns mellan 70- och 90-talet.

TT bild

En av Clocks specialiteter var en hamburgare med en skiva ananas
4 av 4

En av Clocks specialiteter var en hamburgare med en skiva ananas

TT bild

Nyheter | 07/03/2016 13:59

250.000 kronor – det var vad konceptet Clock kostade på blocket. Nu är konceptet köpt och det planeras att blåsa liv i den hamburgerkedja som sovit sedan slutet på 90-talet.

Många är vi nog som minns hamburgerrestaurangen Clock och deras gul-röda logga. De var kända för sin baconburgare och under en tid även en burgare innehållandes ananas. Kedjan dök upp på 70-talet och försvann på slutet av 90-talet på grund av ekonomiska problem.

Gick i konkurs

När företaget gick i konkurs 2014 annonserades konceptet för 250 000 kronor på Blocket. Ingen mindre än Linköpings egen restaurangkung Magnus Nystrand köpte konceptet och planerar nu att om ett år blåsa liv i de gamla restaurangerna. Mysig miljö och egenmalda hamburgare ska locka till besök, skriver Corren.

– Jag har alltid älskat fina hamburgare, problemet är att de ofta serveras i så otrevliga miljöer. Nya Clock ska servera hamburgare, som vi malt själva, i riktigt mysig miljö, säger Magnus Nystrand till Corren.

Nischad inredning

En restaurang för hotell, en för city och en för vägar ska öppnas – alla med 50–60-talsinredning. Tanken är att kedjan ska spridas i hela Sverige men de resterande restaurangerna kommer ägas av andra med samma koncept.

Att en och en annan nostalgisk besökare kommer hänga på låset vid öppningen om ett år - är nog inte helt otroligt.

Skulle du vilja äta på Clock?