Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6731
reaktioner idag

15-årig flicka blev sexuellt trakasserad och misshandlad – tvingades byta skola

Den 15-åriga killen dömdes för misshandel av en flicka. Flickan fick vara den som bytte skola.

15-åringen klämde flickan på rumpan och misshandlade henne.

Ändå fick han gå kvar.

Hon valde att sluta på skolan.

Pojken dömdes till ungdomstjänst i 30 dagar.

I april 2015 ska en 15-årig pojke misshandlat och ofredat en lika gammal flicka i sin klass i Uppsala. Han ska ha tagit tag i hennes rumpa samt dragit omkull flickan. Han dömdes i januari för misshandel och ofredande, skriver UNT.

Pojken hävdar att flickan sparkat honom men det köpte inte domstolen och pojken fick ungdomstjänst i 30 timmar. Enligt flickan ska pojken ha trakasserat fler tjejer på skolan. Trots det får pojken gå kvar på friskolan.

Tjejen säger att killen tafsade på henne och fem till sex andra tjejer varje dag och ibland på lektionerna. En gång ska han ha slagit henne i ansiktet men lärarna brydde sig inte. Killen ska också ha fotograferat tjejerna under kjolen samt kallat de för horor.

Rektorn hävdade i ett utskick att flickor i årskurs 8 blivit sexuellt trakasserade men också att pojken får gå kvar eftersom det är förbjudet att stänga av en elev enligt Skolverket. Vilket faktiskt inte stämmer.

För att göra situationen ännu värre dök fyra okända tonårsflickor upp på skolan. De hotade henne att dra tillbaka polisanmälan annars kulle hon råka illa ut. Hotbilden blev så allvarlig att Säkerhetspolisen kopplades in.

Eftersom pojken går kvar valde tjejen att inte göra det. Hon får nu hemundervisning och på grund av händelserna sjönk hennes betyg samt stoppade henne från att idrotta vilket hon gjorde på elitnivå. Hon vårdas också på en psykologiklinik.

Enligt UNT vill inte skolan ge några kommentarer till händelsen.

Mer:

Domstol: Köra en flaska mellan pojkes skinkor är inte våldtäkt