15-åringen klämde flickan på rumpan och misshandlade henne.
1 av 4
15-åringen klämde flickan på rumpan och misshandlade henne. - Foto: TT
Ändå fick han gå kvar.
2 av 4
Ändå fick han gå kvar. - Foto: TT BILD
Hon valde att sluta på skolan.
3 av 4
Hon valde att sluta på skolan. - Foto: TT
Pojken dömdes till ungdomstjänst i 30 dagar.
4 av 4
Pojken dömdes till ungdomstjänst i 30 dagar. - Foto: Jessica Gow/TT

15-årig flicka blev sexuellt trakasserad och misshandlad – tvingades byta skola

Den 15-åriga killen dömdes för misshandel av en flicka. Flickan fick vara den som bytte skola.


I april 2015 ska en 15-årig pojke misshandlat och ofredat en lika gammal flicka i sin klass i Uppsala. Han ska ha tagit tag i hennes rumpa samt dragit omkull flickan. Han dömdes i januari för misshandel och ofredande, skriver UNT.

Pojken hävdar att flickan sparkat honom men det köpte inte domstolen och pojken fick ungdomstjänst i 30 timmar. Enligt flickan ska pojken ha trakasserat fler tjejer på skolan. Trots det får pojken gå kvar på friskolan.

Tjejen säger att killen tafsade på henne och fem till sex andra tjejer varje dag och ibland på lektionerna. En gång ska han ha slagit henne i ansiktet men lärarna brydde sig inte. Killen ska också ha fotograferat tjejerna under kjolen samt kallat de för horor.

Rektorn hävdade i ett utskick att flickor i årskurs 8 blivit sexuellt trakasserade men också att pojken får gå kvar eftersom det är förbjudet att stänga av en elev enligt Skolverket. Vilket faktiskt inte stämmer.

För att göra situationen ännu värre dök fyra okända tonårsflickor upp på skolan. De hotade henne att dra tillbaka polisanmälan annars kulle hon råka illa ut. Hotbilden blev så allvarlig att Säkerhetspolisen kopplades in.

Eftersom pojken går kvar valde tjejen att inte göra det. Hon får nu hemundervisning och på grund av händelserna sjönk hennes betyg samt stoppade henne från att idrotta vilket hon gjorde på elitnivå. Hon vårdas också på en psykologiklinik.

Enligt UNT vill inte skolan ge några kommentarer till händelsen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.