Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man hittades mumifierad i lägenhet – hade varit död i fem månader

- 15/03/2016, 07:43
Mannen i Jönköping hade varit död sedan i september. Bilder är tagna vid ett annat tillfälle.
1 av 2

Mannen i Jönköping hade varit död sedan i september. Bilder är tagna vid ett annat tillfälle.

tt bild

När han hittades var han helt mumifierad.
2 av 2

När han hittades var han helt mumifierad.

Adam Ihse / Adam Ihse/TT

Ingen verkade ha saknat mannen, trots att både jul och nyår passerat.

När polisen i Jönköping i helgen kallades till en lägenhet i Jönköping fick de en fruktansvärd överraskning. I lägenheten hittades en död man i 65-årsåldern. Han tros ha varit död i fem månader, och när han hittades var kroppen mumifierad, skriver Jnytt.

– Vi har med hjälp av saker i lägenheten, oöppnad post och liknande kommit fram till att mannen troligen varit död sedan i september, säger Lasse Johansson, presstalesman på Jönköpingspolisen till Jnytt.

Det mesta tyder på att det är lägenhetsinnehavaren som ligger död i lägenheten, och polisen tror att han dog någon gång i september. Det innebär alltså att både jul och nyår passerat utan att någon verkat sakna mannen.

– Eftersom kroppen legat så länge så har kroppen blivit helt mumifierad och det går i nuläget inte att fastställa identiteten till 100 procent, säger Johansson till Jnytt.