Patric fångar norrsken på bild.
Patric fångar norrsken på bild. - Foto: N24 / PATRIC BERGKVIST

Patric fångar norrsken på film och det är makalöst vackert

Med "time lapse" kan man verkligen fånga bland det vackraste på vår jord.


Patric Bergkvist har lyckats fånga extremt vackra bilder på bland annat norrsken i Lysekil och sedan lyckats samla ihop det till en video.

– Det är en så kallad "time lapse", alltså en film som man sätter ihop med bildserier. Jag har varit ute och låtit kameran stå och ta ett antal bilder i minuten under några timmars tid för att sedan sätta ihop dem till en filmsekvens i datorn, säger Patric till Nyheter24.

Patric har planerat för när det är stor chans för norrsken och väntat ute helt enkelt. Med kameran uppriggad tillsammans med stativ och fjärrutlösare.

– Man låter bara kameran stå där under ett par timmar medan man själv sitter och njuter av himlens skådespel med en termos fylld med kaffe.

På Facebook har videon "Lysekil – the city by the ocean" fått över 25 000 visningar. Särskilt kul med tanke på att det är Patrics första "time lapse"-video.

Vad har du för tips till andra som också vill fånga norrsken på bild?

– Gå in och följ gruppen Norrsken på Facebook som är väldigt duktiga med att hålla koll på rymdvädret. Det finns även en uppsjö av appar för mobilen man kan ladda hem och själv läsa av när det kan vara läge att ge sig ut, och vissa av apparna kan man ställa in att dom ska larma när det är dags att ge sig ut.

Du kan besöka Patrics Facebook-sida för fler vackra bilder här.

Se den magiska videon i spelaren ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett norrsken på riktigt någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.