Torsdag 9 Dec
Stockholm

Patric fångar norrsken på film och det är makalöst vackert

Patric fångar norrsken på bild.
Patric fångar norrsken på bild. Foto: N24 / PATRIC BERGKVIST

Med "time lapse" kan man verkligen fånga bland det vackraste på vår jord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Patric Bergkvist har lyckats fånga extremt vackra bilder på bland annat norrsken i Lysekil och sedan lyckats samla ihop det till en video.

– Det är en så kallad "time lapse", alltså en film som man sätter ihop med bildserier. Jag har varit ute och låtit kameran stå och ta ett antal bilder i minuten under några timmars tid för att sedan sätta ihop dem till en filmsekvens i datorn, säger Patric till Nyheter24.

Patric har planerat för när det är stor chans för norrsken och väntat ute helt enkelt. Med kameran uppriggad tillsammans med stativ och fjärrutlösare.

– Man låter bara kameran stå där under ett par timmar medan man själv sitter och njuter av himlens skådespel med en termos fylld med kaffe.

På Facebook har videon "Lysekil – the city by the ocean" fått över 25 000 visningar. Särskilt kul med tanke på att det är Patrics första "time lapse"-video.

Vad har du för tips till andra som också vill fånga norrsken på bild?

– Gå in och följ gruppen Norrsken på Facebook som är väldigt duktiga med att hålla koll på rymdvädret. Det finns även en uppsjö av appar för mobilen man kan ladda hem och själv läsa av när det kan vara läge att ge sig ut, och vissa av apparna kan man ställa in att dom ska larma när det är dags att ge sig ut.

Du kan besöka Patrics Facebook-sida för fler vackra bilder här.

Se den magiska videon i spelaren ovan.

Har du sett norrsken på riktigt någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela