Onsdag 30 Nov
Stockholm

Hanna, 13, våldtogs – nu trakasseras hon av gärningsmannens vänner

Hon våldtogs när hon var 12.
1 av 2
Hon våldtogs när hon var 12. Foto: Montage/TT
Nu vågar hon inte gå utanför dörren.
2 av 2
Nu vågar hon inte gå utanför dörren. Foto: TT

När två pojkar började slåss inleddes ett stort bråk mellan de två familjerna. Våldtäkten satte inte stopp på det – tvärtöm ökade trakasserierna mot Hanna.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När två pojkar började slåss i skolan var det bara början på ett bråk mellan de två familjerna. Strax efter bråket slog en av sönernas bröder den andra familjens dotter. Hans pappa anmäldes för misshandeln av föräldrarna.

– Men ett vittne såg att det var min son som slog, uppger mannen till Sundsvalls tidning.

Därefter blev stämningen mellan familjerna otrevlig, och samma år blev pappans 12-åriga dotter Hanna våldtagen av en 17-åring. Hanna hade blivit lurad att åka hem till killen, som var vän till en av sönerna i den andra familjen.

Gärningsmannen dömd – men fortsatt trakasserad

17-åringen dömdes till 180 timmars samhällstjänst, och han och vännen har kontaktförbud gentemot Hanna. Men trots domen har Hanna fortsatt trakasseras av familjens yngre son.

Hanna, som nu är 13 år, har trakasserats fem eller sex gånger på olika platser. Till slut stannade hon hemma från skolan i tre månader, och tog till slut beslutet att byta skola. Ändå fortsätter trakasserierna.

På skärtorsdagen hoppade Hanna av på samma busshållplats som de två bröderna. Hon blev då nedslagen av den yngre brodern.

– Då kom den andra som har kontaktförbud och jag trodde han skulle hjälpa mig upp, men då gav han mig ett knytnävsslag över munnen. Sedan kom hans mamma och jag trodde de skulle sluta, men hon sparkade på mig, säger Hanna.

Vill inte flytta

Misshandeln ledde till att Hannas mun svällde upp och två tänder var lösa i underkäken. Där är det inte slut. Hanna hotas, vågar inte gå ut och familjen har fått en blomkruka inkastad i köksfönstret.

Socialtjänsten har erbjudit familjen att flytta till jourhem eller vandrarhem, men pappan vill inte flytta.

– Vi har inte gjort något fel och vi vill inte lämna lägenheten för att bo i något tillfälligt och har inte råd med två boenden, säger pappan till Sundsvalls tidning.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.