Torsdag 21 Okt
Stockholm

Den här niondeklassens skoltröja har anmälts – anses kränkande

Någon klarade helt enkelt inte av den skämtsamma tröjan.
1 av 3
Någon klarade helt enkelt inte av den skämtsamma tröjan. Foto: TT/Privat
Tröjan som eleverna beställde.
2 av 3
Tröjan som eleverna beställde. Foto: Privat
Efter ett anonymt brev till skolverket har nu Hultsbergsskolan i Karlstad inlett en utredning.
3 av 3
Efter ett anonymt brev till skolverket har nu Hultsbergsskolan i Karlstad inlett en utredning. Foto: JESSICA GOW / JESSICA GOW / TT

Efter ett anonymt brev till skolverket har nu Hultsbergsskolan i Karlstad inlett en utredning mot kränkningar i skolan – på grund av en klasströja.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I sommar går klassen 9C i Hultsbergsskolan ut nian, något som betyder att de beställt så kallade "klasströjor". För tre månader sedan bestämde sig klassen för att beställa tröjan "9C – kan innehålla spår av nötter", och nu har rektorn inlett en utredning om kränkningar i klassen.


– Vi alla hade kommit överens om den här tröjan, vi sa till våra föräldrar innan vilken tröja vi valt för att de skulle veta var pengarna gick. Men nu har någon skickat ett anonymt brev till Skolverket och påstår att tröjan kränker människor som har det svårt i skolan, säger en elev i klassen till Nyheter24.


Anna Kihl-Roos, lärare på skolan, säger att eleverna inte hade någon baktanke med tröjan och tycker det hela är en överdrift och känner att det även är ett påhopp mot lärarna, då brevet även ifrågasatt vad lärarna gör.

– I går hade de samtal med alla elever enskilt och i morse kom eleverna och undrade vad som pågår. De här tröjorna finns i ett sortiment och de röstade fram i klassrådet vilken de skulle välja. Jag tycker det är fegt att man är anonym och går till förvaltningen, istället för direkt till oss, säger hon.

Rektorn på Hultsbergsskolan i Karlstad, Maria Skoogh, har nu inlett en utredning om kränkningar mot elever i 9C efter de fått det anonyma brevet.

– Vi har inlett en utredning i linjer med våra rutiner, som pågår just nu. Vi måste prata med alla elever, sen får vi se om de får ha på sig tröjan i skolan eller inte, säger hon.


Vad som kommer hända nu är i nulaget oklart, enligt rektorn måste utredningen avslutas för att se om eleverna får ha på sig tröjan i skolan eller inte.

Är tröjan kränkande?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela