Söndag 20 Jun
Stockholm

Veterinär tog rökpaus under pågående behandling – djuren dog

En veterinär gick ut för att röka – djuren dog.
1 av 3
En veterinär gick ut för att röka – djuren dog. Foto: TT bild
Kliniken har många anmärkningar och Länsstyrelsen kräver nu en vidare utredning. (Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra)
2 av 3
Kliniken har många anmärkningar och Länsstyrelsen kräver nu en vidare utredning. (Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra). Foto: TT bild
En rökpaus fick djuren att dö.
3 av 3
En rökpaus fick djuren att dö. Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT

Länsveterinären konstaterar att en veterinär i Linköping bryter mot lagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En veterinär i Linköping anmäls av Länsstyrelsen till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård. Brister upptäcktes redan 2011 vid en inspektion på kliniken, bland annat var lokalerna smutsiga och hanteringen av blodprover var felaktig, skriver SVT.

Anmärkningarna slutade inte där hos Länsstyrelsen utan de fortsatte att rulla in. Hälften av alla katter som kastrerades under en granskad period fick komplikationer och användning av läkemedel användes fel.

Två anmälningar har kommit in från djurägare om att veterinären avbrutit pågående behandlingar – för en rökpaus. I båda fallen dog djuren.

Länsveterinären kan nu, enligt SVT, konstatera att veterinären bryter mot lagen. Länsstyrelsen kräver nu att Ansvarsnämnden granskar veterinärens behandlingar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela