Lördag 2 Jul
Stockholm

Lovis, 19, gjorde en fruktansvärd upptäckt i Zetas oliver

Lovis gjorde en fruktansvärd upptäckt när hon skulle äta oliver.
1 av 4
Lovis gjorde en fruktansvärd upptäckt när hon skulle äta oliver. Foto: Privat
"Det var skitäckligt".
2 av 4
"Det var skitäckligt". Foto: Privat
Lovis såg att det var ett grått nät, och såg sedan larverna.
3 av 4
Lovis såg att det var ett grått nät, och såg sedan larverna. Foto: Privat
Det här svaret fick Lovis från Zetas kundtjänst, som Lovis inte är helt nöjd med.
4 av 4
Det här svaret fick Lovis från Zetas kundtjänst, som Lovis inte är helt nöjd med. Foto: Privat

Matupplevelsen blev inte riktigt som hon hade tänkt sig: "Jag blev svinäcklad. Jag var så himla hungrig att jag nästan grät för att jag inte kunde äta fler."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För omkring två veckor sedan köpte Lovis Transjoe en påse oliver för att äta efter skolan och innan jobbet. Men hon hann inte äta mer än en tugga innan hon märkte att det var något fel på oliverna.

– När jag tog upp nästa kollade jag på den för jag tycker de ser så goda ut. Men den såg ut att vara fylld med något grått nät. Jag trodde det var mögel först, berättar Lovis för Nyheter24.

– Jag blev svinäcklad. Jag var så himla hungrig att jag nästan grät för att jag inte kunde äta fler.

Besviket lade Lovis ifrån sig förpackningen och la den i en påse. Nästa dag kom hennes kompis på att hon ska dissikera oliverna. Då såg dem att det inte var ett spindelnät i oliven. Det var larver.

Lovis kontaktade Zeta som står bakom oliverna. Zeta svarade att de inte har fått några liknande reklamationer och ska åtgärda Lovis med en värdecheck.

I går kom värdechecker hem till Lovis.

– Jag vet inte vad som är rimligt men en värdecheck på 100 kronor känns lite klent. Jag är dessutom vegan så att det var larver i blev extra äckligt.

Elisabeth Askefalk, PR- och informationsansvarig på Di Luca & Di Luca, berättar att det är i princip omöjligt att det här ska kunna hända i produktionsledet.

– Alla skadade och missfärgade oliver sorteras bort i två omgångar, dels för att oliverna direkt efter urkäring pastöriseras. Det innebär att de hettas upp till över 72 grader. En eventuell larv skulle alltså inte kunna överleva pastöriseringen och “bygga bo” i utrymmet där kärnan suttit, säger hon till Nyheter24.

Aspefalk säger att det är omöjligt att se på bilderna om det är en larv eller inte, och misstänker att det är timjan eller mögeltillväxt. Möglet kan ha orsakats av att förpackningen varit otät eller skadats under transport eller i butik, menar hon.

– Vi beklagar det inträffade och förstår att kunden är upprörd. Vi tar alltid reklamationer på största allvar och försöker alltid spåra produktionen bakåt med hjälp av serienumren för att lära för framtiden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.