Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vädret totalomvänder – bjuder på regn och moln

- 24/05/2016, 22:49
Det verkar inte bli något vidare högtryck i veckan.
1 av 4

Det verkar inte bli något vidare högtryck i veckan.

TT bild

SMHI skriver i stället att det verkar bli en del regn och moln.
2 av 4

SMHI skriver i stället att det verkar bli en del regn och moln.

Bertil Ericson / SCANPIX

Jippie, tycker kungen.
3 av 4

Jippie, tycker kungen.

Mikael Fritzon / SCANPIX

På med stövlarna.
4 av 4

På med stövlarna.

Aleksander Andersen/AP/Scanpix

Så vädret verkar inte riktigt veta hur det vill ha det. Sol, högtryck, regn, moln? Ibland är det inte lätt. Det kan vi nog alla relatera till.

Nyheter24 kom i söndags med den fantastiska nyheten att det skulle dra in ett högtryck över Sverige. Enligt SMHI såg det då ut så.

Men likt en enkrona har vädret gjort en totalomvändning och väntas nu i stället bjuda på kraftigt regn och åska i nordvästra Götaland och Svealand. Regnet ska sedan röra sig neråt landet.

Bildkälla

Värmen på 20-25 grader ska i alla fall ligga kvar i morgon onsdag över södra Götaland. Tacka vädergudarna för det. I Norrland blir det soligt och 8-15 grader, enligt SMHI:s prognos.

Regn, regn och åter regn kommer sedan att åter falla på torsdag och fredag och lägger sig som ett täcke över östra Svealand, sydöstra Norrland, Svealand och Nordöstra Götaland. Kul.

Resten av landet kan få en del solglimtar.

Helgens vädervinnare ska tydligen bli Norrland. Här ska solen skina när resten av landet får moln och regn, skriver SMHI på sin hemsida.

Tidigare rapporter från veckan har dock visat att ett högtryck skulle dra in på på onsdag.

Vi hoppas på det i stället.

Bildkälla