Stockholm

Här onanerar mannen på bussen i Malmö – efter att ha antastat två unga tjejer

Mannen antastade två tjejer på bussen. Därefter onanerade han helt öppet, vilket fångades på film. Nu söker polisen vittnen till händelsen.


Läs mer

I söndags eftermiddag strax efter 17:00 blev två systrar, 13 och 16 år gamla, antastade av en man på buss 1 mot Oxie i Malmö, där de klev på utanför köpcentret Triangeln.

Mannen satte sig först bredvid flickorna och tog den ena av dem på låret. På den andra systern försökte han föra in handen under kjolen upp mot skrevet och gav sig inte, enligt flickornas uppgifter.

När de försökte byta plats så hindrade han dem samtidigt som han gjorde onanerande rörelser på sig själv utanpå byxorna. Han pratade inte svenska utan sa "sorry, sorry" till systrarna på engelska, för att sedan hoppa av på Jägersro center ungefär klockan 17:20.

Flickorna lyckades fånga mannens onanerande på film. Klippet har nu spridits i sociala medier av deras mamma Kristi Persson, i jakt på fler vittnen till händelsen.

– Efter händelsen kom min yngsta dotter hem och den andra åkte till en kompis. Jag fick veta allt på en gång och ringde och polisanmälde det direkt, säger Kristi till Nyheter24.

I dag mår döttrarna okej med tanke på omständigheterna, men den yngsta dottern vill inte åka buss själv och absolut inte sitta bredvid någon främmande man.

– Vi föräldrar frågade varför de inte gjorde någonting där och då, men det var ju mitt på dagen bland folk. Jag tror att de frös till av chocken och blev handlingsförlamade. Det känns viktigt att ingen skuld läggs på barnen för man vet aldrig hur man själv skulle reagera i en sådan situation, säger Kristi.

Lars Förstell, pressansvarig hos polisen i Malmö, säger till Nyheter24 att ärendet är utredning och att de tar in uppgifter som är viktiga för utredningsarbetet. Det kan röra sig om exempelvis filmer från övervakningskameror samt den filmsekvens som de utsatta själva har.

– Jag vill inte säga exakt var vi står i ärendet just nu men en viktig del är att få in uppgifter som kan medverka till att gärningsmannen kan identifieras, säger Lars Förstell.

Han understryker också att sexuella ofredanden förekommer vid olika tidpunkter och på olika platser. Just denna plats som är aktuell här utmärker sig inte särskilt.

– Vi vill att den som drabbas av brott så snart som möjligt ska anmäla till polisen så att vi kan genomföra en utredning i syfte att gärningsman kan ställas till ansvar. Man bör vara noga med att komma ihåg tid, plats och lägga på minnet om det finns något särskilt som utmärker gärningsmannen i utseende, klädsel eller annat. Att lägga sådana detaljer på minnet är viktigt eftersom att det kan finnas värdefullt material i övervakningskameror på- eller omkring den aktuella platsen för brottet, säger Lars Förstell.

Vet du något om händelsen? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Här kan du också läsa om Selma som lyckades stoppa en man som tog smygfoton under kjolen på främmande kvinnor i tunnelbanan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.