Nu kan den älskade träffen Power Big Meet räddas.
1 av 3
Nu kan den älskade träffen Power Big Meet räddas. - Foto: Foto: Conny Sillén / TT / kod 9094
Från Power Big Meet i Västerås.
2 av 3
Från Power Big Meet i Västerås. - Foto: TT
SD ville gå in och rädda Power Big Meet.
3 av 3
SD ville gå in och rädda Power Big Meet. - Foto: TT / TT

Goda nyheter för alla bilälskare – Power Big Meet kan räddas

Den älskade bilträffen Power Big Meet i Västerås kan räddas efter att en initiativtagare tagit på sig att ta över.


Många trodde att det var slutet för den klassiska bilträffen Power Big Meet i Västerås. Detta efter att arrangören och grundaren Kjell Gustavsson sa att han inte kommer ordna fler träffar efter att ha blivit rånad. Det skrev Nyheter24 tidigare i veckan.

Nu verkar den älskade bilträffen ändå kunna räddas. Entreprenören Klas Brink i Västerås säger att han kommer ta över bilträffen, rapporterar SVT Västmanland.

– Jag tycker att Power Meet är en väldigt viktig del av det som händer i Västerås. Staden är känd för bilevenemanget som har funnits i över 30 år. Det är synd att Kjell vill lägga ner evenemanget och jag vill jobba för att evenemanget ska leva vidare, säger Klas Brink till SVT.

Han har trots sitt initiativ inte fått något besked om han får ta över namnet.

Nyheterna är nog också positiva nyheter för SD-toppen Josef Fransson som menade att träffen är viktig och "en svensk kulturyttring".

/
/
/
Ran
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Power Meet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Börsen i Köpenhamn i lågor

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Halmstad

"På Slottsjordsvägen vid Tennishallen inträffar en olycka mellan en kvinnlig cyklist och en manlig bilist.", skriver polisen på sin hemsida.